Христо Иванов: Време е да изберем между представителна демокрация и представление

3060
Христо Иванов: Време е да изберем между представителна демокрация и представление
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов заяви, че остава в готовност за разговори с БСП, когато обаче има смисъл от подобни срещи. Той съобщи, че е предупредил предварително председателя на БСП Корнелия Нинова, че след като към момента няма мнозинство за създаване на правителство, предвидените по-рано днес разговори нямат предмет.

“Демократична България” е сериозна и диалогична сила и когато има шансове за съставяне на правителство, сме готови да разговаряме. Но нека никой не ни превръща в миманс на сценки”, каза той в предаването “Лице в лице” по bTV.

Христо Иванов: Третият мандат стана предизборен сценичен реквизит

Трябва да изберем между представителна демокрация и представление, каза пред БНР съпредседателят на ДБ Христо Иванов. В тези два парла...

“Разговаряме и си държим на принципите. А тези принципи са да не позволяваме на някой да концентрира много власт. Затова на всички им бъркаме в ухото. Защото няма да си склоним главата. Ще говорим когато има смисъл, а не когато някой е решил, че е дошло времето за неговата телевизионна изява”, каза той.

Христо Иванов отново припомни, че е било възможно решение преди връчването на третия мандат, но тогава БСП отказаха разговори. “Време е да върнем на масата как се прави политика в многопартийна система. Най-често това изисква коалиция - нещо, което по някаква причина е превърната в мръсна дума. Трябва да се върнем към нея. Защото това означава едно нещо - ясни, писмени ангажименти, с подписи на лидерите на партиите”, заяви той.

Христо Иванов изтъкна, че всички действия са последователни и в обединението помнят “какво сме говорили преди изборите”. Също така “Демократична България” не приема “управление на всяка цена”, каквато заявка направи Слави Трифонов в последното си телевизионно интервю.

“Време е да изберем между представителна демокрация и представление. На наша страна е дългата демократична традиция на развитите страни, а на тяхна страна е изобретяването на демокрацията от нула”, каза той.

“Демократична България” няма да отиде на консултациите с БСП за третия мандат

“Демократична България” няма да отиде на консултациите с БСП за третия мандат. Това съобщиха за БТВ членове на ръководствот...

Христо Иванов смята, че е разумно до края на живота на Народното събрание да се осигури време, за да се разгледа актуализацията на бюджета и да бъде разгледан Законът за съдебната власт, който предвижда закриването на специализираните съд и прокуратура. “Подкрепяме актуализацията по принцип и ще направим своите предложения. Да свършим някаква работа и след това да се разпусне парламента”, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика