Искра Михайлова, Възраждане: ГЕРБ, ВМРО-БНД и ДПС бламираха предложението ни за повече участие на гражданите в местното самоуправление (ВИДЕО)

18309
Искра Михайлова, Възраждане: ГЕРБ, ВМРО-БНД и ДПС бламираха предложението ни за повече участие на гражданите в местното самоуправление (ВИДЕО)
Снимка: Личен профил във фейсбук

"С предложението, което от „Възраждане“ направихме в местния парламент, целихме предоставяне на възможност и поощряване на гражданите за по-пълноценно участие в местното управление, както и изграждане на по-динамични, правно обосновани взаимоотношения между всички участници в него.

Един глас не ни достигна за това. Благодаря на всички 24 колеги, които подкрепиха предложението ми. Това бяха групите на ДБ, ЗНС, БСП, БСДП, АГ и колегите Боян Кулев, Стефан Димитров, Петър Желязков, разкрива общинският съветник от групата на Възраждане в Стара Загора Искра Михайлова във Фейсбук.

Искра Михайлова с пример за симбиоза между ГЕРБ, ВМРО-БНД и ДПС (документи)

Държа да ви покажа отново симбиозата между ГЕРБ, ВМРО-БНД и ДПС. Идват избори все пак. Нека сме обективни. На миналата общинска сесия...

Предложението не подкрепиха само колегите от ГЕРБ, ВМРО-БНД и ДПС. Отново еднаквост в мисленето и начина на гласуване на тези 3 групи.

Гражданите имат право и трябва да искат такава публична власт, която възприема сериозно нуждите и очакванията им. Участието в решенията за местния живот следва да е достъпно за всички, да дава възможност за изслушване на различни мнения не само в навечерието на избори, а през целия мандат, когато обществените услуги се определят, организират и предефинират.

Органите на местното самоуправление са една от главните основи на всяко демократично устройство. Правото на гражданите да участват в управлението на обществените дела е един от демократичните принципи, съпровождал историята, но и с категорично бъдеще в развитието на обществата.

Искра Михайлова: Избирателите да внимават кой и какво им обещава

Ние от „Възраждане“ сме доказали, че имаме, волята, смелостта и куража, да не се огънем под натиска на статуквото и попадай...

В последните години на политически кризи, доверието в държавните и общински институции, в органите на управление бележи рекордно ниски нива. Отговорността за възвръщане на това доверие винаги е стояла и ще стои пред тези, които са избрани с принципите на представителната демокрация, независимо от тяхната политическа принадлежност.

На местно ниво това сме ние, общинските съветници – минали, настоящи и бъдещи. За да повишим доверието в институцията, която представляваме, ние трябва да не отстъпваме от морала, да спазваме положената клетва, но и да бъдем максимално отворени, отзивчиви и близо до гражданите. Да се борим за техните права, независимо дали са наши избиратели или не.

Ефективното, прозрачно и отговорно местно самоуправление не е лукс, а разумна инвестиция. То е предпоставка за предотвратяване на конфликти, за навременно локализиране на възникнали проблеми и наличие на неработещи модели, за създаване на устойчиви общности."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика