Италианският премиер с „арогантно” отношение към нашия

24409
Италианският премиер с „арогантно” отношение към нашия
Снимка: Getty Images/Guliver

В 11 часа днес българският премиер Пламен Орешарски трябваше да се срещне с италианския си колега Матео Ренци. Срещата обаче е била отменена, като България е информирана за това в 20 часа вчера вечерта – едва 15 часа преди нея.

Конкретна причина за отмяната не е посочена, като по протокол до подобни действия в толкова кратък срок се стига единствено при кризисни ситуации, каквито в Италия в момента няма, съобщава БТВ.

Позорът на Орешарски - червен пример за държавна кражба във Варна

БСП активисти и съпругите им източват областна дирекция “Земеделие” във Варна. А ти как си? Това е въпросът, който поставя...

Дипломатически източници коментираха подобно поведение на държавен лидер като „арогантно”. Все пак стана ясно, че Ренци е отменил и други свои срещи, като възможната причина е подготовката за евроизборите.

В отговор Пламен Орешарски отмени посещението си, в което бе планирано да бъде придружаван от външния министър Кристиан Вигенин, представители на държавната администрация и бизнеса, както и журналисти.

По информация на БНР срещата между Орешарски и Ренци ще се състои следващата седмица, когато българският премиер ще се срещне и с папата.

Двамата министър-председатели трябваше да си сверят часовниците по актуални европейски въпроси, като например санкциите към Русия, както и да изразят обща подкрепа към социалистическите лидери няколко дни преди евровота в неделя. Макар че Орешарски никога не се е наричал директно социалист, той се припознава като част от общото европейско семейство на политиците с леви убеждения.

Румен Петков: Орешарски, да поздравиш титуляра Пеевски

По повод поредното изнесено заседание на правителството, едно от основните лица на АБВ - Румен Петков, излезе с поредната реплика по ад...

Днес българската делегация в Италия ще бъде водена от вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика