Ивайло Калфин: Листата ни не е жертва на партийни капани

12543
Ивайло Калфин: Листата ни не е жертва на партийни капани

Искахме АБВ да направи една силна листа за европейските избори - от първия до седемнайсетия, и мисля, че успяхме да го постигнем. Аз съм изключително доволен от нея. Това каза пред БНР водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин след обявяването на останалите имена в нея. По думите му голяма част от кандидатите за евродепутати са представители на регионите и категорично не са били "посочени" от някого.

"Не всички са "измислени" на жълтите павета в София - на практика има представители на цялата страна. Съставянето на листата е едно колективно усилие. Този път не бяхме жертва на каквито и да било партийни капани, взаимоотношения и съотношения", заяви Калфин.

АБВ обяви евролистата, Ивайло Калфин води, №2 е Михо Михов

Ивайло Калфин вече съвсем официално е водач на листата на АБВ за предстоящите избори за европейски парламент. Вотът е на 25-и май. Нови...

Той отбеляза, че голяма част от хората в листата не са занимавали с политика досега, като 1/3 от тях са представители на академичните среди. Повече от половината са на възраст до 35 години, но с достатъчно опит в своята сфера на развитие. "Посланието, което имаме с тази листа, е свързано с компетентност, доказаност и знания къде е България, какво е необходимо да се случи чрез европейските институции и чрез българските институции", заяви Ивайло Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика