Избраха четирима нови заместник-председатели на АБВ

1759
Избраха четирима нови заместник-председатели на АБВ
Снимка: БГНЕС

По предложение на новоизбрания председател на ПП АБВ Константин Проданов, Националният съвет на партията избра за заместник–председатели на политическата сила: говорителя на ПГ на АБВ - Мариана Тодорова, говорителя на ПП АБВ - Трендафил Величков, председателя на Правния съвет към ПП АБВ - Марин Киров и члена на ИБ на ПП АБВ - доц. Христо Михайлов, съобщиха от партията.

Изпълнителното бюро на ПП АБВ се увеличава от 17 на 21 души. Ивайло Калфин и Румен Петков бяха определени за членове на ИБ на ПП АБВ.

АБВ избира нов лидер

Oт 11:00 часа, в Зала 1 на НДК, ще се проведе редовна сесия на конгреса на ПП АБВ. Тя ще е с логото „Промяната започва от нас&rdq...

По-рано по време на втората сесия на Втория конгрес на АБВ новоизбраният лидер Константин Проданов каза, че през последните 10 години правителствата на България, независимо кои са те, в името на някакви абстрактни евроатлантически ценности, много успешно осребряват националния суверинитет.

"Трябва много ясно да излезем и да заклеймим отношението, че защита на националния интерес означава отказ от ЕС и НАТО. Това е фалшиво заклинание. Нашият геополитически избор сме го напавили преди 10 години. Той е необратим, но в същото време възможностите, които членството ни дава не са удовлетворени. През последните 10 години правителствата на България независимо кои са те, в името на някакви абстрактни евроатлантически ценности, много успешно осребряват националния суверинитет“, коментира той, цитиран от "Фокус", и отчете, че страната се срива в цивилизационно отношение със страшни темпове.

Не виждам какъв е проблемът. България не трябва да се бои да надига глас, когато инициативи в рамките на ЕС я ощетяват“, каза той и посочи, че страната ни трябва да използва правото си на вето и възможността да си сформира локални съюзи по интереси. Той заяви, че АБВ трябва да инициира анализ за това какви са ползите от членството ни в ЕС и кой ги бере и кой носи негативите. Според него Русия и ЕС не са взаимоизключващи се избори.

„Трябва да използваме и геостратегическото си положение, и историческите си традиции, и да поддържаме добри отношения и към двете“, допълни Проданов. По думите му това означава и „Не“ на санкциите срещу Русия, които най-много вредят на България. „Основният проблем в момента е демографската катастрофа. България буквално загива като нация“, коментира Проданов.

Първанов: АБВ трябва да влезе достойно и силно в бъдещия парламент

АБВ трябва да влезе достойно, силно в бъдещия парламент, да има активна роля. Все ми се иска да бъде ролята на незаобиколим фактор в сл...

Според него тази територия ще изглежда по различен начин след 20 години, ако не се направи нещо по въпроса. „А главните причини са оскотяващата бедност и неравенствата на всички измерения“, коментира Проданов. „Ние сме страна със структурна икономика на страна от третия свят. Изнасяме суровини. Основните професии са продавачи, автомонтьори, шофьори. Такъв тип икономика няма как да пребори бедността“, коментира Константин Проданов.

Според него тази икономика няма как да се промени, ако няма активно участие на държавата, в която се инвестира, но не в чешмички и фонтанчета, а в човешки капитал и високотехнологични производства. По думите му се краде много по всички линии. „Изтичането на мозъци от България към Европа за мен е един от най-големите проблеми, които имаме. Ако не спрем този процес, наистина нямаме шанс“, коментира той и посочи, че страната ни трябва да поиска компенсация за тези "мозъци" от ЕС.

Проданов даде пример с Германия и Франция, и заяви, че след като са така добри да приемат български лекари, да си плащат на държавата ни. Според новоизбраният лидер на АБВ трябва да има активна политика по доходите за справяне с бедността и целево постъпателно постъпление на доходите в сферите образование и здравеопазване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Законът за хазарта мина през комисия: Ограничиха рекламата на хазарта и забраниха на бедните да залагат

Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитет, за да бъда разследвана по казуса "Корал"

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика