Ясен Тодоров щял "друг път" да представи справка с осъдени политици

4122
Ясен Тодоров щял "друг път" да представи справка с осъдени политици
Снимка: БГНЕС

Г-н Атанасов говори пред журналистите, не пред Етичната комисия на ВСС. Това заяви председателят ѝ Ясен Тодоров в коментар за думите на следователя Бойко Атанасов, че Делян Пеевски директно се е бъркал в прокуратурата и че главният прокурор Сотир Цацаров не си е вършил работата.

Според Тодоров са изслушани 13 прокурори и всички били отрекли твърденията на Атанасов за Пеевски и Цацаров. От изявлението на Атанасов стана ясно, че имал информация от службите за разследвани прокурори и следователи, но не даде имена, подчерта председателят на Етичната комисия на ВСС пред bTV, според когото Бойко Атанасов „е заплашил с разкриия” в бъдещ момент.

Цачева си намери оправдание да върне предложенията за радикална съдебна реформа

Въпреки очевидното желание на гражданското общество, председателят на Народното събрание Цецка Цачева не е допуснала подписката за т.на...

От думите на Тодоров стана ясно, че следващият понеделник Етичната комисия на ВСС ще решава какво всъщност да проверява, защото Атанасов не дал никаква конкретика. Ще се решава в крайна сметка и кой във ВСС ще разследва.

Твърдението на г-н Атанасов, че структурата на Столичния следствен отдел е незаконна, е пред съда и предстои въпросът да бъде решен. Не виждам причина след като съдилищата се делят по материя, да има делене и на най-големия следствен отдел в страната по специализация – едни да се занимават с икономически престъпления, други с криминални нарушения и т.н., уточни той. За финал избраният като кандидат от "Атака" във ВСС добави, че се подготвя нова голяма атака срещу следствието. "Някой друг път ще ви представя справка с информация за осъдени хора на висши държавни длъжности", уточни Тодоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика