Жельо Бойчев: Ще предложим мерки срещу бедността

1378
Жельо Бойчев: Ще предложим мерки срещу бедността
Снимка: БГНЕС

Със законодателните предложения, които правим, ще докажем, че сме алтернатива на това управление. Подходът ни ще е не просто да критикуваме предложенията на управляващите, а да представяме и нашето виждане - кое решение считаме за по-добро. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев.

Като пример, народният представител посочи антикорупционния закон на управляващите и го определи, като бутафория и опит за отбиване на дейност. „Правят това, което могат – събират няколко неработещи институции в една и искат до края на годината да отчетат дейност”. Бойчев обясни, че в предложението си за антикорупционен закон, левицата се е фокусирала върху проблема с корупцията по високите етажи на властта. „Досегашните превенции и административни производства не дават резултат. Вкарали сме силен разследващ елемент в нашия законопроект”, добави Бойчев. Той поясни, че най-голяма корупция се генерира там, където се разпределя финансов ресурс и обществени поръчки – т.е. изпълнителната власт, която е функция на мнозинството в Народното събрание. Затова и БСП предлага председателят на антикорупционния орган да се избира от президента. „ГЕРБ, които са излъчили правителството и крепят изпълнителната власт, искат председателят да се избра от НС, а той да има смелостта да разследва представителите на това мнозинство”, обясни абсурда Жельо Бойчев и добави, че точно корупцията ще свали това правителство от власт.

Жельо Бойчев заговори за цензуриране на опозицията

Възразяваме срещу опита да бъде цензуриране на предложенията на опозицията, те не стигат до пленарна зала, не се включват в дневния ред...

„Най-големите проблеми в българското общество за нас са бедността и все по-големите неравенства. Преодоляването им изисква редица действия и ние сме готови да ги предложим и това ще е наш приоритет”, категоричен бе Жельо Бойчев. Сериозни проблеми Бойчев посочи в образованието, което трябва да е функция на потребностите на икономиката, която изисква нови умения и знания от страна на работещите кадри. Като друг проблем той изтъкна нуждата от подкрепа на българските производители, на предприемачите и достъпът им до ресурси. „Наясно сме, че без инвестиции и растеж няма как да има по-високи доходи и заетост, и очаквайте предложения от страна на левицата”, каза депутатът от левицата. „След октомври, ще представим алтернативен бюджет, очаквайте и редица законодателни инициативи от БСП. Ние и досега задавахме политическия тон и насоки. И за антикорупционния закон започнахме темата ние. Очаквайте скоро да предложим и тема за дебатите на българското председателство. Това, което правим не е за нас, а за България, защото случващото се е крайно неприемливо. Тази агресия и брутален авторитаризъм трябва да спре”- отбеляза депутатът.

Като проблем в образованието Бойчев посочи хаоса с учебните планове и безумието с цветни и черно-бели учебници, което е израз на философията на управляващите от ГЕРБ. „Тази сегрегация и разделение на българското общество не е само тук. Ако имаш пари си добре, ако нямаш си оставен да се оправяш. При демонополизацията на НЗОК предстои същото – каса за бедни и каса за богати. Това е политиката им. Трябва да се сложи край на това разделение”, каза Бойчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика