Йончева иска оставка или извинение от Бойко Борисов

5377
Йончева иска оставка или извинение от Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева обяви пред БНТ, че иска премиерът Бойко Борисов да си подаде оставката или да ѝ се извини след решението на първа инстанция на Софийския районен, който осъди министър-председателя и партията му ГЕРБ да ѝ платят 5000 лева като обезщетение за непозволено увреждане.

Йончева обяви, че ще съди Борисов, по време на предизборната кампания, веднага след като той каза на партийно мероприятие в Бургас, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Тя отрече това твърдение и призова Борисов, ако стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.

Йончева: Съдът реши, че Борисов е клеветник и лъжец

"Съдът реши, че Борисов е клеветник лъжец, това постанови съдът. Тези реплики са казани пред камерите на националните телевизии многокр...

Искът на Йончева беше за 20 хиляди лева, но той не е бил уважен изцяло. Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на Йончева обезщетението от 5000 лева, както и разноски за 825 лева. В решението си съдът подчертава, че думите на Борисов са били ясно и недвусмислено насочени именно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се налагат интерпретации.

Според Йончева това дело е показало, че един политик не може постоянно да лъже и трябва да носи отговорност за думите си.

"Всички политици трябва да носят отговорност и когато разберат това, тогава всички ще си мерят приказките", уточни депутатът от БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика