X
 
 

Йордан Лечков пита за "Кметгейт": Като не се докаже, кой в прокуратурата ще е отговорен?

2975 0
photo of Йордан Лечков пита за "Кметгейт": Като не се докаже, кой в прокуратурата ще е отговорен?
Снимка: БГНЕС
Кой в момента най-малко говори? Прокуратурата. Виждате ли някакво лице – само говорител. Много често после като съдим държавата, явява ли се прокурорът, заради който се съдим? Губи ми се персоналната отговорност. Така бившият кмет на Сливен и част от националния отбор по футбол, спечелил бронзови медали на Световното първенство по футбол през 1994 година Йордан Лечков коментира поредната активност на прокуратурата на тема "длъжностно присвояване" от кметове.

Лечков зададе простия въпрос – след като има нарушения отпреди години, къде са били институции като прокуратурата. Прокуратурата отдавна се е превърнала в бухалка на властимащите, категоричен беше героят от САЩ’94.

На последна инстанция: Община Сливен не дължи на МОСВ 4 млн. лева по първия воден цикъл

Община Сливен няма да връща претендираните от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) 4 милиона лева – финансови корекци...

Все пак Лечков допусна да има нарушения от страна на кметовете на Созопол, Златица и Стрелча, но каза и следното – на Запад като има обвинение, 99% е сигурно, че си осъден, в България изобщо не е така. Трябва да има лице при държавното обвинение, когато се окаже, че обвинението не струва, е тезата на бившия сливенски кмет.

Цветовете отдавна ги няма, по интереси стават нещата. Нека да говорим за избора на шеф на полицията, на окръжен прокурор, т.н., продължи Лечков и уточни: „Мантрата е, че от независимия кмет нищо не зависи”, като я определи за нещо абсолютно невярно. Той даде примери, че по негово време е имало преследване на много кметове, освен него и нищо не се е случило накрая в съда.

Законите не са лоши, ако почнем да ги спазваме. Ако малко от малко се обосноваваме защо вършим някаква работа и спазваме правилата, нещата ще се подобряват, смята бившият ни национал.

Същевременно Лечков каза, че е спечелил всички заведени срещу него дела и сега води дела срещу държавата в търсене на обезщетение. Той не уточни за какво обезщетение/какви обезщетения става въпрос, а само разказа, че по онова време, когато са тръгнали обвинения и дела срещу него, е бил член на комисия към УЕФА и заради това я е напуснал. Сега кой ще ми възстанови авторитета - не става въпрос за пари, попита той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 2 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 22 ноември

Овен Днес ще ви се случи нещо хубаво. Не го търсете и не го дебнете, за да не се уплаши и да не избяга. Телец През този ден може да се решите да признаете...

Последно в Актуално