Йотова: АБВ е доста егоистична идея от страна на Първанов

22625
Йотова: АБВ е доста егоистична идея от страна на Първанов
Снимка: БГНЕС

 "За ход на Георги Първанов е рано да се говори, този „скандал" е все още само в медиите. Ще чакам официалното изявление на Първанов, за да видим от какво ще бъде продиктуван този рестарт на движението". Това заяви за сутрешния блок на TV7, "Добро утро, България" евродепутатът Илияна Йотова, в коментар на информацията, че проектът на Георги Първанов „АБВ" излиза с алтернативна лява листа за евродепутати.

„Номинациите за евродепутати тепърва предстоят, има достатъчно номинации - и за мен, и за Ивайло Калфин. Не среща одобрение един такъв ход. Не смятам, че правенето на паралелна листа ще донесе добро за БСП. Когато има разделение на гласовете, освен да се разцепи тази партия, друго не може да се случи. Това ще доведе до разпиляване на гласовете на избирателите, това е доста егоистична идея", подчерта Илияна Йотова.

Слушайки Борисов, излиза, че едва ли не този проект е негов или съвместен с Първанов, отбеляза тя: „Аз не обичам да коментирам бившия министър-председател, той доведе страната до дъното. Оттук нататък какво коментира той и си пише по блоговете, няма значение. Енергията на политиците в България трябва да се насочи в момента страната да тръгне напред".

„Аз съм при българския народ и виждам каква е реакцията на хората по вашата работа", заяви по телефона журналистът Николай Бареков.

"Относно листата на Първанов проблемът не е във вас, нито в мен, проблемът е, че БСП не можа да си изпълни предизборните обещания. Точно затова се създават за нови леви проекти", каза още Бареков.

„Не може всички обещания, които сме дали, да бъдат изпълнение за шест месеца. БСП не е сама в управлението, нали си даваме сметка, че трябва да се правят компромиси, за да има компромис", оправда се тя.

"Има си органи, които трябва да си свършат работата" - така Йотова коментира скандала с Волен Сидеров.

Относно информацията, че България е гласувала „за" прилагането на фракинг при добива на шистов газ Йотова заяви: „За първи път чувам за такова нещо. Винаги ще гласували в ЕП против, смятам с, че и ДПС е против, ако това се окаже вярно, г-жа Михайлова ще има проблеми". Запитана с кого, Йотова отсече: „С нас!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика