Кадиев: Избирателите не са виновни, ние не сме ги обучили

15464
Кадиев: Избирателите не са виновни, ние не сме ги обучили
Снимка: БГНЕС

"Не са виновни и необразовани избирателите, ние не сме ги обучили". Това коментира депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев в профила си в социалната мрежа. Той отказа да прави коментари веднага след евроизборите миналата неделя и обеща да каже мнението си, след като обмисли добре случилото се с БСП.

"Случаят с Момчил Неков е като онзи гол на Марадона с ръка - всички знаят, че нещо не е наред, но всички се радват, написа Кадиев в профила си. - А сега сериозно за изводите, които БСП трябва да си направи. Първо - не са виновни и необразовани избирателите, ние не сме ги обучили. ДПС мина през всяко село, раздаде копие от бюлетината със заграден номер 29 в квадратчето, баба Атидже я залепи на хладилника и две седмици гледа как да гласува. По-образована ли е? Не, просто добре обучена. И в това отношение можем само да се учим от ДПС. Никога не подценявай технологията на избори и обучавай хората си. Второ - несъстоятелно е да говорим сега, че Неков не бил готов и трябвало още да учи. Тогава защо е в листата? Винаги, до последния човек, слагай в листите си хора, които искаш да видиш в парламента. Иначе Неков сам ще реши. Не е малък, няма какво да му даваме акъл".

Кадиев: 90% от министрите не знам как станаха министри

Всички колеги в БСП усещаме, че нещо в партията трябва да се промени. Но ние никога няма да дадем вот на недоверие на правителството &n...

Георги Кадиев предписа и рецепта в пет точки, която според него би извадила БСП от кризата след слабия резултат на изборите за европейски парламент. "Първо - никаква паника! Резултатът е изключително разочароващ, но не е разгром, категоричен е депутатът от Коалиция за България. - Трябва хладнокръвие, трезви изводи и бързи действия. Второ - никакво подценяване на ситуацията в БСП. Заравяне на глава в пясъка, чакане бурята сама да отмине нищо не решава. Част от колегите се притесняват, че бързи мерки ще "разтърсят" БСП. Нека я разтърсим сега, за да не съжаляваме след година. Ние трябва да минем през своя катарзис, без страх и с достойнство. Трето - оставка на цялото Изпълнително бюро. Избиране на временно ръководство. Четвърто - насрочване на отчетно-изборни конференции и извънреден конгрес в рамките на три месеца. Пето - даване на мандат на новото ръководство за свикване на мини-кръгла маса с участие на парламентарните партии плюс двете коалиции с евродепутати, с цел компромис по дата за нови избори и стъпки, които да се предприемат до изборите. Това е програмата минимум. Следват стъпки за смяна на формулата на кабинета, преговори с потенциални коалиционни партньори, нова управленска програма, нов кабинет. Съзнавам, че всичко това трудно ще стане. Но и съзнавам, че пътят пред БСП е много дълъг, много трънлив и който го е страх - просто не тръгва по пътя!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика