Как София посрещна "Нощните вълци" на Путин (СНИМКИ)

6508
Как София посрещна "Нощните вълци" на Путин (СНИМКИ)
Снимка: Ивайло Анев/Actualno.com

Днещното посещение прокремълската рокерска организация "Нощни вълци" в София предизвика напрежение в центъра на столицата още преди мотористите да са пристигнали.

Припомняме, че вчера, 30 юни, шествието на вълците на Владимир Путин тръгна от Бургас след сбиване, при което представители на националистическата паравоенна формация "Български войнски съюз" нападнаха протестиращите срещу преминаването. Днес около час и половина преди пристигането на шествието в София също имаше напрежение.

Смях до дупка - директорът на Руския културен център не позволи на "Нощните вълци" да паркират

Много шум за нищо и пълен фарс – с такива изрази най-добре и ясно може да се опише какво се случва с посещението на „Нощнит...

Минути след началото на протестите известен фен на Ботев Пловдив вкара в употреба юмруците си срещу един от протестиращите. Това се случи буквално пред очите на органите на реда, които задържаха и двамата.

След това полицията оформи няколко кордона, като пред главния ход на "Св. Александър Невски" останаха протестиращите срещу "Нощните вълци", а в пространството между храма и сградата на парламента бяха отделени проруските контрапротестиращи. Междувременно бяха задържани още двама души.

В групата на посрещачите се вееха руски, съветски и партизански знамена и се чуваха скандирания "Русия", "Българи юнаци", "Путин", както и хомофобски лозунги и дежурните подвиквания на тема Сорос. Програмата включваше възрожденски песни, руски шлагери, както и химнът на Русия.

Нов сблъсък заради "Нощните вълци" - този път в "Александър Невски" (ВИДЕО)*

Напрежението около храм-паметника „Александър Невски“ не стихва, след като се стигна до нов сблъсък – между протестир...

Сред симпатизантите на "Нощните вълци" имаше доста хора, отговарящи на профила на така наречените паравоенни формирования като БНО "Шипка", "Войнски съюз Васил Левски" и др. Те се отличаваха с камуфлажни дрехи и подчертано агресивно поведение.

От другата страна се събраха хора на всякаква възраст, които скандираха предимно "Путин-терорист", "Тук не е Москва" и развяваха български и украински знамена, както и флаговете на НАТО и Европейския съюз. В един момент се стигна и до кратко напрежение в самия храм, заради деца в народни носии с Георгиевски лентички, които бяха вътре, но положението бързо бе овладяно от полицията.

Около 14.00 часа пристигна и мотошествието, в което се оказа, че участват предимно българи. Руските мотористи бяха само няколко. Те бяха посрещнати с ръкопляскания от проруски настроеното множество, след което бяха осветени от очакващите ги трима свещеници.

По-късно рокерите дадоха пресконференция в Руския културно-информационен център в София. Вижте как протече тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика