Калфин: БСП управлява като ГЕРБ и НДСВ

21235
Калфин: БСП управлява като ГЕРБ и НДСВ
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът от ПЕС Ивайло Калфин предупреди БСП, че всички управляващи, разпределяли финансови средства на принципа на симпатии и антипатии, винаги губят след това.

"Докато по този начин се управлява, парите на хората се пилеят. АБВ иска регистър на публичните средства", коментира той на пресконференция на Национална гражданска инициатива АБВ.

Финансовите операции в България трябва да се обложат с данък, заяви Калфин

Данъкът върху финансовите операции в ЕС трябва да бъде въведен час по-скоро. Надявам се, че още държави, включително България, ще се пр...

"Настояваме всички поръчки да станат веднага достъпни в интернет – кои са конкретните проекти, които се работят? Кои са изпълнителите, които ги извършват и периодично, всеки месец или на два, да се опреснява информацията. До къде е стигнало изпълнението на всеки проект и колко средства са изплатени по него. Това по отношение на обществени пари, заяви още той. - Ние настояваме и за европейските средства, за което и БСП навремето настояваше, между другото. Да се направи регистър на тези, които получават средства, които получават средства по оперативните програми за разясняване на европейските политики. Искаме регистър на публичните средства, които се отпускат чрез насърчителна банка. Искаме да има прозрачност. Нали постоянно ни питат какво е различното при нас в сравнение с БСП? Ето това е - искаме да има прозрачност. 500 милиона лева се отделят от един малък бюджет, от който има страшно много нужди – и за социални, и за инвестиционни, и за всякакви други. Толкова е решила държавата, че може да отдели за населените места – чудесно, нека го направи. Проблемът е как се прави разпределението на пари и това за пореден път се прави на принципа на симпатиите и антипатиите. Това е разликата между нас и всички други. Преди това го правеха ГЕРБ, НДСВ, ако си спомняте, с едни чешмички. Докато държавата се управлява по този начин, ще продължават да се пилеят парите на хората. Ако още някой на "Позитано" попита кое ни е различното, всеки ден ще му даваме подобен пример. Искаме да има прозрачност. Да е ясно кои са конкретните проекти, заради които са отпуснати средства на всяка една община. Искаме всеки месец хората да са наясно докъде е стигнало изпълнението".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика