Калфин дава 72 000 лева за профили на МТСП в социалните мрежи

2446
Калфин дава 72 000 лева за профили на МТСП в социалните мрежи
Снимка: БГНЕС

72 000 лева ще спечели външна фирма, която ще поддържа профилите на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) в социалните мрежи Facebook и Twitter, както и в YouTube. Това става ясно от публикувана обществена поръчка, която ще се финансира с държавни средства.

С поръчката ведомството на министър Ивайло Калфин търси фирма, която да се занимава с "разработване и реализиране на рекламни стратегии в интернет", да поддържа профилите на министерството и на кампаниите му в трите социални мрежи. Сред задълженията на фирмата ще са и да изработва графични дизайни, да прави снимки, видеа и аудиозаписи при международни събития, организирани от МТСП. Фирмата ще изработва още инфографики, инфоматериали, фотоистории, презентации и други визуализиращи материали. Сега тези дейности се изпълняват от дирекцията "Връзки с обществеността и протокол", където има четири щатни бройки, пише в. "Сега".

Поправената поръчка за ремонта пред НДК - на още по-висока цена

Подозренията, че спирането на обществените поръчки беше чист пиар, изглежда се потвърждават, тъй като две от спрените вече поръчки са п...

Срокът на поръчка е една година или докато се изчерпи сумата.

Поръчката напомня много за времето на първия кабинет на ГЕРБ, когато земеделското министерство, водено тогава от Мирослав Найденов, пусна обществена поръчка за 50 000 лева за създаване на профили на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в социалните мрежи (във Facebook и Twitter). Поръчката беше спечелена от бившия пиар на Найденов - Кристина Спасова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика