Калфин: Държавата е заложник на отношенията между Станишев и Борисов

13444
Калфин: Държавата е заложник на отношенията между Станишев и Борисов
Снимка: БГНЕС

Държавата е заложник на отношенията между Станишев и Борисов. Това заяви в Добрич Ивайло Калфин от Национална гражданска инициатива АБВ. Посещението там е част от поредицата срещи на АБВ с гражданите в цялата страна. Калфин отново подчерта необходимостта от непрекъснат диалог на всички нива в държавата. И заяви готовността на АБВ да бъде инициатор на серия от дискусии по ключовите за нацията теми.

Пред гражданите от Добрич, където беше открит и първият регионален офис на АБВ преди броени дни, Калфин коментира, че е въпрос на съвест да обяви политическата си позиция и да потърси съдействие за промяна. Той обясни, че основната причина за рестарта и работата на АБВ не е борбата за власт, а очевидното управленско бездействие в момента и неудовлетвореност от пътя, по който се движи България. Калфин подчерта необходимостта от възвръщането на доверието в политиците и увереността за промяна в държавата на всеки гражданин поотделно.

Първанов, Калфин и Румен Петков тръгват на обиколка в страната

Георги Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков и други представители на АБВ започват тридневна обиколка из страната от събота до понеделн...

За работата на АБВ Калфин обясни, че тя ще се осъществява при пълна прозрачност и отново подчерта липсата на каквито и да било коалиционни принципи и наличие на политическа отговорност в дейността на сегашното държавно управление.

"И защото носим отговорност, няма как да се скрием зад поредната партийна листа", каза Ивайло Калфин пред жителите на Добрич. Той подчерта, че необходимостта от политически кабинет е в интерес на яснотата за това кой носи отговорността.

Ивайло Калфин отново очерта петте основни приоритета на АБВ, сред които най-важен е демографският въпрос. Казус, около който ще се определя стратегията в икономически план, тази за образованието, здравеопазване и работата на държавните институции. "По тези въпроси на страната ни е необходима дългосрочна политика и приемственост", подчерта Калфин. А основният принцип в работата на АБВ ще бъде диалогът с гражданите и с всички политически партии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика