Калфин: Неизбежно беше Орешарски да номинира Кристалина Георгиева

29219
Калфин: Неизбежно беше Орешарски да номинира Кристалина Георгиева

Неизбежно беше Пламен Орешарски да подкрепи нейната кандидатура. Той нямаше ход да каже не. Тя е добър вариант. По този начин членът на ръководството на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) Ивайло Калфин коментира подкрепата на премиера за Кристалина Георгиева. Той добави, че правителството е трябвало да кандидатура-продукт на национално съгласие - добър вариант, за който е и Георгиева.

Според бившия външен министър и в този случай, и с подкрепата за новия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер правителството е пропуснало добри шансове България да се превърне във  фактор. Калфин добави, че след последните развития лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев е в тежко положение.

Йотова: Българската номинация за еврокомисар трябваше да е жена социалистка

Разочароващ е резултатът от снощното заседание на Европейския съвет в Брюксел. Така евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова коментира изявле...

Членът на ръководството на АБВ коментира още, че служебното правителство няма да има възможност да свърши нещо особено. Той се обяви против възможността временният кабинет да може да тегли заеми и да взима важни решения. Единственото, което можело да се стори, е да бъде свършена подготовката за предсрочните избори през октомври.

Калфин коментира и ситуацията около КТБ. Според него прокуратурата е била силен фактор в разклащането на банката. Освен това нито управителният съвет, нито банковият надзор в БНБ са успели да си изпълнят задълженията качествено.

Това е истинска криза, предизвикана от институциите. Ако те не правеха нищо, шеше да е по-добре. Държавата съучаства, а хората пострадаха. Така бившият външен министър коментира банковата криза. Според него първо трябва да се направи анализ на пасивите и активите на банката и в нея да влязат експерти.

Калфин алармира, че най-лошият вариант е данъкоплатците да платят всичко, а хората с длъжниците с кредити да намалят задълженията си. За да не се стигне до тук, той предлага в банката да влязат експерти, които не са от БНБ.

Йотова настоя новият еврокомисар да не е компромис между партии

Евродепутатът от ПЕС Илияна Йотова поиска следващият български еврокомисар да не бъде избран под формата на компромис между партии. Тя ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика