Калфин: Трудно е да кажеш на една майка, че това са възможностите на бюджета

3975
Калфин: Трудно е да кажеш на една майка, че това са възможностите на бюджета
Снимка: БГНЕС

Бюджетът за следващата година не позволява да бъдат изпълнени всички искания на протестиращите майки, заяви министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Според него, ако бъдат осигурени допълнителни средства, те трябва да се насочат към семействата с деца с увреждания, предаде БНР.

"Трудно е да кажеш на една майка, че няма да има готовност за повече от това, но това са възможностите на бюджета. Искаме повече средства, но ни трябва по-голям бюджет", заяви той.

Само пет майки протестираха в Хасково

Само 5 майки се присъединиха днес към националния протест, с който поискаха увеличение на детските надбавки и увеличение на майчинствот...

Министър Калфин посочи, че през следващата година ще бъдат повишени сумите за подпомагане на семействата, като се увеличава и броят на хората, които ще получат помощи.

В същото време националният омбудсман Мая Манолова обяви подкрепата си за родителите, които искат увеличаване на парите за майчинство и на детските добавки.

"По-нормално е да бъдат подкрепяни младите семейства, българските семейства, отколкото да се стига до положение, в което поради невъзможност да отглеждат своите деца, млади родители да ги оставят в институции", заяви тя.

"Необходима е подкрепа и в конкретно увеличение на детските надбавки, и на помощите, които се предоставят, като включително би могло да се мисли и в някакъв следващ период, според мен, и за промени в данъчната политика, така че да стимулират, да подпомагат отглеждането на деца", допълни Мая Манолова.

Родители искат увеличение на майчинските през втората година

Родителски организации поискаха увеличаване на размера на майчинството за втората година, вдигане на детските добавки, осигуряване на м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика