X
 
 

Карадайъ: ГЕРБ и БСП се чувстват над закона

1108 0
Карадайъ: ГЕРБ и БСП се чувстват над закона
Снимка: БГНЕС
Днес това се случи - лъсна задкулисното съглашателство на ГЕРБ и БСП. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде БГНЕС.

Карадайъ припомни пред медиите, че днес сутринта ДПС са призовали да наблюдават гласуването на чл. 64 от Закона за държавния бюджет, където са партийните субсидии.

Скандал заради субсидиите: БСП обяви ДПС за "най-безпринципната и корпоративна партия"

Когато едно предаване е решило да се превърне в политическа партия, реши да се заиграва с популизма и да нанесе този тежък удар върху б...

"Защото ние предполагахме и до нас достигна такава информация, че БСП и ГЕРБ са влезли в задкулисно съглашателство за субсидиите против демокрацията и плурализма. Размер на субсидията, която е достатъчна само за големите партии ГЕРБ и БСП и не е достатъчна за по-малките партии. Видя се популизма и на ГЕРБ и на БСП", каза той.

По думите му в името на партийните субсидии двете най-големи партии си позволили да нарушат съзнателно и арогантно правилника за организацията и дейността на НС.

"В чл. 71 е казано, че прегласуване, повторно гласуване може да има веднага след гласуването, каквото имаше когато се гласува чл. 64, когато му беше времето и такова гласуване беше проведено. Видяхме от г-жа Караянчева отказ да следи за изпълнението на правилника на Народното събрание, тя се отказва по този начин да бъде председател на НС, защото всички народни представители са длъжни и са се клели да спазват Конституцията и законите на страната, а тя най-арогантно и абсолютно съзнателно наруши правилника и се отказа да следи за изпълнението на правилника за организацията и дейността на НС. Това е ГЕРБ, това е БСП. Те имат усещането, че са над закона", каза Карадайъ.

Той посочи, че по този конкретен повод и за "тяхната арогантност в политиката изобщо като цяло", най-вероятно ДПС ще изразят своята позиция и оценка.

ГЕРБ и Патриотите клекнаха на БСП за партийната субсидия

След драматична парламентарна вечер ГЕРБ и "Обединени патриоти" решиха "да запазят стабилността", като подкрепят предложението на БСП з...

Карадайъ опроверга обвиненията в лъжа и повтори, че лъснало задкулисното съглашателство на ГЕРБ и БСП. "От БСП днес твърдяха, че аз съм лъгал, не знам кой лъже. Фактите мисля, че говорят точно обратното на това, което твърди г-жа Нинова. Явно тя лъже.

ГЕРБ твърдяха, че няма такива съглашателства, обаче и те нарушиха правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Явно и те лъжат. Явно популизмът, лицемерието в политиката са много по-важни от правилата", заяви Карадайъ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители