Карадайъ: Президентът съзнателно нарушава Конституцията, целият му мандат мина по този начин

4709
Карадайъ: Президентът съзнателно нарушава Конституцията, целият му мандат мина по този начин
Снимка: БГНЕС

"След решението на Конституционния съд за съзнателното нарушаване на Конституцията от Румен Радев днес сме свидетели на неговото изявление. Както и на онази среща, когато той каза, че предварително е знаел как онова момче има и друго гражданство освен българското и съзнателно е нарушил Конституцията, така днес заявява, че Конституцията била неправилна. И пак е кандидат за втори мандат. Това е огромно, огромно отстъпление от демокрацията и демократичните принципи и ценности в България и в Европа." Така лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ коментира решението на КС, с което указът на Радев за назначаването на Кирил Петков бе обявен за противоконституционен, съобщиха от ДПС.

"Ако тези хора трудно могат да дефинират понятието демокрация, то ние от ДПС 30 години сме следвали нашия път: върховенство на закона, спазване на Конституцията и законите на страната и успоредно с това - ръка за ръка, гарантиране на правата и свободите на гражданите", подчерта Карадайъ на предизборна среща във Варна. В нея участваха още кандидатът на ДПС за вицепрезидент Искра Михайлова и водачът на листата на Движението в морската столица Ерджан Ебатин.

Карадайъ: Когато бъда избран за президент, ще направя съвет по енергетика в президентството

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент на Движението, представи нова инициатива, която ще направи заедн...

"След 30 години виждаме институцията президент съзнателно да нарушава Конституцията, да привиква министри, на които да дава указания в нарушение на Конституцията държавните органи да репресират български граждани и да нарушават законите на страната. Цял мандат се оплаква, че нямал правомощия? Защо се кандидатираш тогава? Тя, Конституцията, е същата. За да нарушаваш отново Конституцията и законите на страната ли?", риторично попита Карадайъ. И допълни, че в полето на политиката понякога попадат случайни хора, които трудно могат да осъзнаят институционалността на заеманите от тях длъжности като президент, премиер, председател на НС. И през различни периоди се опитват чрез разделение и противопоставяне да си градят политическа физиономия.

"Жалко е, когато след 30 години, някой случайно попаднал в политиката започне предизборната си кампания с разделение и противопоставяне. Целият му мандат мина по този начин", каза лидерът на ДПС. И допълни, че дори в Брюксел говорят как двама генерали си мерят пагоните в България. Това води до криза на държавността, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика