Каракачанов: Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е за местните избори

1490
Каракачанов: Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е за местните избори
Снимка: БГНЕС

„Когато управлявахме бяхме много активни. Това, което направихме в армията за 4 години, сега за 2 годни не е мръднало. Свършихме си работата". Това заяви бившият министър на отбраната и почетен председател на ВМРО Красимир Каракачанов по БТВ.

По думите му това, което се случва в прокуратурата е следствие на съдебната реформа на Христо Иванов. „Не аз разделих ВСС на две колегии. Със същата тази реформа Гешев беше свален и Сарафов избран“, посочи той. По думите му реформа се прави с цел да работи поне 50 години напред. „Каква съдебна реформа ще правим, като председателят на правната комисия в Народното събрание се гордее, че няма практика. Недочаквам нещо разумно да излезе от поредната фаза на съдебната реформа“, каза Каракачанов.

Красимир Каракачанов обясни каква е цената на подкрепата от ДПС за кабинета

Цената на подкрепата на ДПС е запазване на старата схема, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" почетният председател на ВМРО Красим...

На въпрос защо полицията е пазела Петьо Еврото да си прави паралелна система на правосъдието, Каракачанов посочи, че е било така, за да може да е в полза на някого. „Можеше да се направи по-смислена съдебна реформа. Пречеше желанието на едни политици да назначават в съдебната власт удобни хора и липсата на чувство за отговорност и желание за диалог. Колкото и да бяха добри намеренията на Христо Иванов, но той сам не може да направи реформата“, посочи Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО подчерта, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са в коалиция, колкото и те да не го наричат така. „Това е един безпринципен модел, който няма да доведе България до нищо добро. Това е едно мнозинство, което трябва да реши едни проблеми свързани с местните избори, защото тези избори са важни за партиите в тази коалиция. Те ще държат МВР, ще държат и другите структури, които трябва да гарантират честността на изборите. Ще упражнят този контрол, за да наслагат свои хора за кметове и общински съветници“, заяви той.

По думите му управляващите били удобни и на външнополитически фактори заради войната в Украйна. „Когато тази война свърши, те ще станат излишни. Тази коалиция по интереси ще приключи, това време няма да е много далеч. Това ще е времето, когато ще се прави следващия бюджет“, каза Каракачанов.

Той коментира и отношенията ни със Северна Македония. „Това е коалицията, която още в миналия парламент направи националното предателство. Клякането пред така наречения план „Макрон“ е национално предателство. Видяхме последиците. Когато се съгласиш с брутален съсед, който не уважава историята и гражданите си с българско самосъзнание, когато клекнеш и се съгласиш на компромиси - продължаваш да правиш компромиси. Нито една европейска държава не би направила такъв компромис с националния си интерес“, категоричен бе Каракачанов.

Каракачанов: ПП-ДБ и ГЕРБ целят да прокарат Истанбулската конвенция през „задния двор“

Виждаме по кои основни приоритети се договарят ПП-ДБ от една страна и ГЕРБ от друга – това е закон за контрол на главния прокурор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика