Каракачанов отрича "Патриотичният фронт" да иска назначения от Борисов

16382
Каракачанов отрича "Патриотичният фронт" да иска назначения от Борисов
Снимка: БГНЕС

Ние не сме малка партия и никой не ни е давал власт. Не съм лобирал някой да става председател на ДАБЧ, предложих Борис Борисов да стане ръководител на агенцията. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на въпрос дали Патриотите не извиват постоянно ръцете на премиера Бойко Борисов за постове в държавната администрация.

Тези, които приказват за ДАБЧ, отделили ли са и една стотинка за помощ на репресирани българи в Македония? То не беше Спаска Митрова, то не бяха чудеса. Внесох предложението за Борис Борисов още когато стана факт правителството. Направиха конкурс, минаха две седмици оттогава – нека вземат решение. Ако колегите от ГЕРБ така искат да коментират с нас, много бъркат, подчерта Каракачанов.

Каракачанов: Петър Москов каза това, което всички си мислят

Не бихме подкрепили оставката на министър Петър Москов. Той каза нещо, което всички си мислим. Това коментира съпредседателят на Патрио...

Изтекла ли е информация за ДАБЧ от ГЕРБ – а от кого мислите, риторично попита лидерът на ВМРО. Нормално ли е и във вторник вечерта да става ясно, че ще се гласува програма за теглене на външен заем от 16 млрд. лева? Обяснете сега на хората, а не да го правиш в последния момент и да предизвикваш съмнение, каза Каракачанов. По същия начин, в 12 без 5, беше направено и предложението за пенсионната реформа. Така не се прави – ако искаш да имаш партньори, ще се научиш да комуникираш с тях, ще има коалиционна култура, подчерта лидерът на ВМРО.

Каракачанов даде и друг пример – за мораториум на износа на дървесина. Обяснихме на коалиционните партньори, че ще внесем законово предложение – 24 часа по-рано. Внесохме го и преди да стане, в 9 сутринта, ГЕРБ свика пресконференция да каже как ще внесе също предложение. Още не са го внесли – айде де, подкани коалиционният партньор Каракачанов. И на нас ни писна в последния момент някой да ни тропосва решения, които да са важни за обществото, каза лидерът на ВМРО.

Катастрофата на път за Карлово

Семейството на Гено Генов - човекът, който предизвика катастрофата с автомобила на Красимир Каракачанов, не приема роднината си за виновен за инцидента. Те твърдят, че ударът е предизвикан в насрещното платно т.е. служебната кола е изпреварвала неправилно. Според хора, които познават Генов, той много често залита по чашката.

Всеки политик си е направил извод какво е да си ортак на ДПС.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод изказване на Лютви Местан от ДПС, че съюзът между ГЕРБ и Патриотичния фронт ще...

Изобщо не е вярно, категоричен беше Каракачанов. Просто шофьорът ми, след като Генов не спря на знак „Стоп” и влезе без предимство в кръстовището, направи рязка маневра наляво – иначе щеше да удари автомобила на Генов точно в шофьорската врата. На въпрос „Човек, за теб няма ли знаци?”, Генов отвърна: „Ми ти що караш тука?”. Попитах го дали е пил, той ми отвърна, че си прави каквото си иска. Депутатът заяви и, че щом синът на Гено Генов е дошъл на мястото на инцидента, първата му работа е била да пита дали застраховката важи при шофиране в нетрезво състояние. Не да види как е баща му, каза укорително Каракачанов.

И сега санкциите в закона не са малки – този човек е без работа, седи по цял ден на сергия, за да се спаси от немотията, сигурно се е сгрял с алкохол. В малките населени места няма полиция, районните инспектори ги познават всички и те са притискани на комшийска линия. Ако от малки не ни се втълпява, че шофирането пиян те прави убиец или самоубиец, законът няма да ни спаси, вярва Каракачанов. И добави, че няма да повдига допълнителни обвинения срещу Генов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика