Каракачанов отряза Марешки: Да си пие хапчетата, модернизацията на армията продължава

4056
Каракачанов отряза Марешки: Да си пие хапчетата, модернизацията на армията продължава
Снимка: БГНЕС

Веселин Марешки не е човек, който може да ни поставя ултиматуми. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод искането на депутата за мораториум върху модернизацията на армията.

„Бих му препоръчал, като най-големия вносител на хапчета, да пие хапчета повече, а не да се бърка във въпроси като националната сигурност и отбрана, от които абсолютно нищо не разбира”, каза Каракачанов.

Марешки внесе в НС искане за спиране на проектите за въоръжаване на българската армия

Заместник-председателят на парламента и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки внесе в деловодството на Народното събрание искане за сп...

„Разбирам, че вижда увяхващия си рейтинг и си търси евтина популярност, но нека да има малко чувство за национална отговорност и да не го прави за сметка на армията”, добави Каракачанов.

След това препоръча на Марешки да се захване с бедните, гладните, наркозависимите, с контрабандата на петрол, с контрабандата на лекарства. „Да се занимава с неща, които познава, а не с армията, от което нищо не разбира. Армията, националната сигурност и отбрана на България не са поле за евтин популизъм“, каза още Красимир Каракачанов.

Модернизацията на армията не е процес, който може да се случи в рамките на една година, допълни той. „До края на годината, най-късно до началото на следващата година, се очаква да имаме вече подписани договори”, каза Каракачанов. Оттам нататък ще започне реализацията им.

„Предвидили сме няколко опции по отношение и на самолетите, и на флота, за да не се случи това, което беше миналата година – договорът е изработен, победителят е излъчен и преди подписването на договора той се отказва”, каза още Красимир Каракачанов и добави, че амбицията на министерството е армията да се модернизира, предаде Фокус.

Правителството стартира проектите за нова бойна техника и самолети

Правителството предлага на Народното събрание да приеме проекта за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за ...

Международното изложение за отбранителна техника „Хемус“ се провежда в „златно време за България“ предвид това, че преди две седмици Правителството гласува двата проекта за модернизация на Българската армия, заяви Каракачанов в Пловдив в приветствието си към участниците в изложението.

Каракачанов оповести, че се очаква до няколко седмици да бъде гласуван и третият проект, касаещ Военноморските сили. Първите два проекта са свързани със закупуването на нов изтребител за Военновъздушните сили на България и придобиване на нова бронирана техника за Сухопътни войски.

„Мотото на тазгодишната изложба е „Отбрана, тероризъм и сигурност“, като съществен принос в нея има и участието на специализиран отряд за борба с тероризма на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ от състава на МВР", съобщи министърът на отбраната. Той изказа благодарност на всички чуждестранни фирми от Европа, Азия и Африка, които присъстват на изложението. Според Каракачанов, това показва засилен интерес към „Хемус“ и покрива амбициите на България да става все по-сериозен фактор по отношение изработването на изделия с подобно предназначение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика