Карбовски "свали" Плевнелиев, Митов и Бъчварова, Гарелов иска пренасяне на войната

9663
Карбовски "свали" Плевнелиев, Митов и Бъчварова, Гарелов иска пренасяне на войната
Снимка: Gettyimages.com

Нещата са доста страшни. Ако продължаваме да приемаме врага в нашия свят, ние не можем да изгреем. Дори това да не бяха хора, а 1 млн. пудели, пак щяхме да говорим за хуманитарна криза. Така журналистът Мартин Карбовски коментира терористичните актове в Париж пред Нова телевизия.

Не смятам, че трябва да слушаме глупавата скиорка Меркел, която казва, че бежанската вълна няма нищо общо с имигрантите второ-трето поколение в Европа. Ислямът е като комунизма – с идея за по-справедлив свят чрез терористични средства, обобщи Карбовски. Лукавото нещо в тази война е, че когато „вербуваният” хване пушката, той е враг, а като я пусне, той е гражданин, добави той.

Тръмп "блести" с предложения за борба с тероризма в САЩ

Кандидат-президентът на САЩ Доналд Тръмп предлага да се помисли за закриване на джамиите на американска територия, предаде БГНЕС. "Не ...

Две са основните цели на терористичните актове в Париж. Първо, да се спре бежанската вълна и второ, ЕС да влезе във война в Близкия изток. Така се дискредитира Европа в очите на арабските държави, смята доайенът на българската журналистика Иван Гарелов. Той е категоричен, че най-пострадалите арабски държави от „Ислямска държава” да са в първите редици на войната срещу ИД. Най-трудното е да бъдат поставени в неутралитет държави, които подкрепят ИД – като Саудитска Арабия, заяви Гарелов.

Според Карбовски лъжа е, че с бежанците ще има обновяване на „кръвта” на Европа. Сега взеха да говорят за затваряне на границите – политиците са като папагали един след друг, включително Росен Плевнелиев и Даниел Митов, смята журналистът. Като затворят границите Германия, бежанците къде ще отидат? По границата няма жандармерия и Бъчварова трябва да си ходи – жестоко ни заблуждават какво се случва там. Помня времето на кльона, на по трима граничари, а сега строят ограда една година, която вече ръждясва, подчерта Карбовски. Защо да е лошо създаването на гранични войски, да има пазене на границите? Не всеки мюсюлманин е турист, но всеки турист е мюсюлманин, пусна още един цветист цитат Карбовски. От границата ни влизат и засега, слава Богу, излизат, каза още журналистът.

Не трябва да водим войната на европейска територия, а там, в Сирия, сигурен е Гарелов. Той подчерта, че му е писнало от експерти, говорещи по цял ден в последно време. Не мога да си представя как зрителите биха се ориентирали, добави журналистът. Обнадежден съм от 20-минутната среща между Обама и Путин в Анталия - отношенията между САЩ и Русия трябва да са по-добри, за да се реши проблемът "Ислямска държава". А Карбовски е категоричен, че Росен Плевнелиев не е адекватен, въпреки че думите му за хибридната война на Русия всъщност са изречени преди атентатите в Париж, но бяха пуснати след тях. Карбовски си пожела и човек като Виктор Орбан, за да се "стягаме". То си е война, вие викате да внимаваме, адресира реплика към политиците ни за финал журналистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика