Кметът на Ботевград не е задържан, а принудително отведен за обяснения

11228
Кметът на Ботевград не е задържан, а принудително отведен за обяснения

Кметът на Община Ботевград не е задържан от прокуратурата и не е с постановена мярка за неотклонение „Задържане под стража”, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - град София се провежда проверка срещу кмета на Община Ботевград - Георги Георгиев за длъжностни престъпления, свързани с провеждане на обществени поръчки и сключени договори за наем.

Арестуваха кмета на Ботевград

Рано тази сутрин софийски полицаи, водени от местен служител на МВР, са позвънили на вратата на апартамента на кмета на Ботевград Георг...

Поради няколкократно редовно призоваване на кмета на Община Ботевград и категоричния му отказ без основателна причина да се яви за снемане на обяснения, Окръжна прокуратура - град София е разпоредила на органите на МВР да доведе принудително кмета на общината Георги Георгиев за изясняване на обстоятелствата по проверката.

По-рано днес бе съобщено, че софийски полицаи, водени от местен служител на МВР, са позвънили на вратата на апартамента на кмета на Ботевград Георги Георгиев на булевард „Трети март” 47, информира botevgrad.com.

Няколко часа преди това са били запалени две служебни коли и един бус на куриерска фирма „Еконт”, чийто офис се намира на ул. „Свобода” 2. Посегателството е станало към 01:45ч. тази нощ, съобщи другият местен сайт balkanec.bg.

Припомняме, че в средата на май т.г. изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ прекрати членството на кмета на Ботевград Георги Георгиев в партията. Това стана с решение на ИК на партията от днес, след като комисията разгледа подадено от Георгиев заявление за прекратяване на членството му по собствено желание.

В доклада на Финансовата инспекция няма данни за нарушения в община Ботевград

Никога не може да има равенство между 500 метра и 10 километра, но друг е въпросът, че една лъжа повторена сто пъти и след това хората ...

Георгиев е подал заявлението си, само ден след като председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов обяви в национален ефир, че кметът на Ботевград няма да бъде подкрепен от ГЕРБ на следващите местни избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика