ГЕРБ прекрати членството в партията на кмета на Ботевград

15912
ГЕРБ прекрати членството в партията на кмета на Ботевград
Снимка: БГНЕС

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ прекрати членството на кмета на Ботевград Георги Георгиев в партията. Това стана с решение на ИК на партията от днес, след като комисията разгледа подадено от Георгиев заявление за прекратяване на членството му по собствено желание.

Георгиев е подал заявлението си днес, само ден след като председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов обяви в национален ефир, че кметът на Ботевград няма да бъде подкрепен от ГЕРБ на следващите местни избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

В доклада на Финансовата инспекция няма данни за нарушения в община Ботевград

Никога не може да има равенство между 500 метра и 10 километра, но друг е въпросът, че една лъжа повторена сто пъти и след това хората ...

Днешното решение на ИК на ГЕРБ е мотивирано и от принципите на партията да не толерира и по никакъв начин да не разпъва политически чадър над когото и да е, когато са на лице сигнали за нередности или когато предстоят или текат проверки на правоохранителните и всички останали компетентни институции.

"От ГЕРБ винаги сме заявявали и отстоявали принципа, че всички трябва да работят, спазвайки нормите на закона, без значение на какъв пост в държавата се намират. От ПП ГЕРБ заявяваме, че решението на ИК за прекратяване на членството на кмета на Ботевград в партията е поредното доказателство, че няма да позволим съмненията около работата или личното благосъстояние на когото и да било да оставят отпечатък върху принципите на партията и нашите членове и симпатизанти", съобщават още от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика