И ДАНС се захвана с кмета на Ботевград

5784
И ДАНС се захвана с кмета на Ботевград
Снимка: БГНЕС

Държавна агенция Национална сигурност се е самосезирала по медийни публикации и е започнала разследване на неправомерни действия на кмета на Ботевград. Става въпрос за изпълнения договор на „Травъл Медиа Груп” за доставените на Община Ботевград костюми, декори и озвучителна техника за историческата възстановка „Последните дни на Цар Иван Шишман”.

Спецченгетата проверяват редица закононарушения, изнудване и измами със средствата на европейските данъкоплатци, извършени от кмета и общинската администрация, съобщава balkanec.bg. Предполага се, че сред проверяваните факти е и писмо на кмета Георгиев до Управляващия огран на Оперативна програма „Регионално развитие”. Градоначалникът си е позволил да състави документ с невярно съдържание, в което е излъгал контролния орган в София, че фирмата „Травъл Медиа Груп” ЕООД не е извършила доставките на костюми, декори и озвучителна техника.

Прокуратурата подхвана управници и фирми в Ботевград

Окръжна прокуратура София се самосезира след отворено писмо на група общински съветници, граждани и общественици в Ботевград за коруп...

В обясненията си кметът е лансирал теза, според която възстановката „Последните дни на Иван Шишман” се е състояла с ползвани от читалището реквизити. Директорката на читалището категорично отхвърля думите на Георгиев.

Георги Георгиев е заплашил и проверяващите полицаи, че ще се оплаче на шефовете им и ги обвинил в политическа репресия. Георгиев стана кмет на Ботевград като кандидат на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София