Кметът на Кюстендил няма намерение да открива изборни секции в ромския квартал на града

4318
Кметът на Кюстендил няма намерение да открива изборни секции в ромския квартал на града
Снимка: БГНЕС

Надявам се резултатът от референдума в Кюстендил да бъде потвърден и на изборите. Референдумът се наложи, защото партньорите и голяма част от нашите съграждани настояваха да продължим да работим, а това концептуално се разминаваше с моето виждане за политиката - че трябва да има мандатност.

Това каза пред БНР кметът на Кюстендил Петър Паунов, който проведе референдум в града с въпрос дали жителите му искат той да се кандидатира за още един мандат. Резултатът беше над 5000 гласа „за“ и 192 „против“.

БСП-София разкритикува кандидатирането на Кадиев за кмет на столицата

Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП в София излезе с позицията относно кандидатурата за депутата от БСП Георги Кадиев за кмет ...

Благодаря на Бога и нашите съграждани, решението е такова, така че ще участваме в състезанието, надявам се с успех, заяви той.

Предстои подписването на формата на „Коалиция Кюстендил“ и в него ще влязат и колегите от ГЕРБ. Работим много добре в последните 2.5 г. с тях и не зная дали са обсъждали други кандидатури.

Кметът заяви, че отново няма да има изборни секции в ромските квартали, защото е в разрез със съвестта му да толерира „търгашество с гласове“.

"Заповедта вече е факт. Отново в ромския квартал „Изток“ няма да има изборни секции. В 13 секции са разпределени гласоподавателите от този квартал. Голяма услуга правя и на тях, защото не могат да бъдат контролирани по този начин за кого упражняват гласа си. Техен е изборът вече дали искат да бъдат контролирани и дали искат да продават гласа си", заяви той.

От ЦИК: Ще платим най-скъпите избори заради учредяването на новите кметства

На много места, въпреки че на постоянен адрес има над 100 човека, реално живеят много по-малко хора. Дали ще бъде учредено едно кметств...

В момента ромски семейства получават по 150 лв., за да бъде записано детето им в съседна община, за да се спасят училища, в които няма посещаемост, разкри Паунов, които изрази надежда държавната намеса да спре това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика