Кой срещу кого: Вижте лидерските битки по места

4074
Кой срещу кого: Вижте лидерските битки по места
Снимка: БГНЕС

Лидерска битка на предстоящите парламентарни избори отново ще има в 25 МИР София, Пловдив-град и Варна. Арена на оспорван сблъсък този път ще бъде и Велико Търново. 

На 12 октомври, в 17:00 ч. изтече срокът за регистрация на кандидат-депутатските листи на партии, коалиции и инициативни комитети в районните избирателни комисии. Размествания в листите имаше до последния момент. Председателите на основните партии и коалиции с шансове да влязат в следващия - 47-ми парламент, оглавяват по две листи.

24 двойки в президентската надпревара на 14 ноември

Общо 24 са кандидат-президентските двойки подадоха документи за регистрация в ЦИК за участие в президентската надпревара на 14 ноември,...

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отново няма да е кандидат за депутат. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов традиционно води листата на коалицията със СДС в т.нар 25-ти лидерски МИР в София. Той оглавява и листата в 16 МИР Пловдив град.

Христо Иванов се изправя срещу Пеевски във Велико Търново, покани го на дебат

Председателят на БСП Корнелия Нинова е начело на листата на "БСП за България" в същия столичен избирателен район, както и във Варна.

Рапърът Христо Петров по прякор Ицо Хазарта ще води листата на коалиция "Продължаваме промяната" в 25 МИР София. Начело в същия район е юристът от "Има такъв народ" с опит в сферата защита на конкуренцията Андрей Михайлов, а водач на листата на ДПС е Райна Иванова, млад експерт по икономическо право.

В 25 МИР "Демократична България" залага за водач на Елисавета Белобрадова, повече позната с "виртуалното си име" Letiashtata Kozzila Erato, която до началото на 2016 година беше и колумнист на Actualno.com. Тя е съосновател на родителската дигитална платформа "Майко Мила", социален предприемач и председател на фондация "Майко Мила", която стои зад каузата "Оле Мале" в подкрепа на родители на деца с увреждания.

ВМРО обяви водачите на листите си за изборите на 14 ноември

ВМРО е единственият български проект от 1893 г. Кандидатите ни за президентските и парламентарните избори не са съгласувани с чужди пос...

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов този път ще бъде водач само на листата в 25 МИР София, а начело в Пловдив-град ще е Мария Капон. Промяната в листата беше обявена малко преди крайния срок за регистрация на листите.

ГЕРБ утвърдиха водачите на листите

Лидерска битка се оформя и в Пловдив-град, където освен Борисов, в битката за депутатски места се включва и Кирил Петков. Бившият служебен икономически министър води там листата на ПП "Продължаваме промяната". Ексслужебният финансов министър Асен Василев ще премери сили с опонентите си от другите партии и коалиции и в 29 МИР Хасково. Двамата лидери на "Продължаваме промяната" ще водят листи и в два от столичните райони.

В битката за депутатско място в Пловдив влиза и заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той е водач на две листи - в Пловдив град и Пловдив област. Две листи ще води и заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин - в Пловдив град и, както досега, в Ямбол.

БСП одобри водачите на листи за предсрочните избори 

Манолова, Бабикян и Хаджигенов повеждат софийските листи за изборите

Нашата цел е да удвоим резултата си спрямо изборите на 04 април и "Изправи се! Мутри вън!" да бъде най-малко 4-та политическа сила. Тов...

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов също ще се включи в лидерското състезание в Пловдив-град. Той ще води две листи на обединението. В последния момент Христо Иванов оглави листата във Велико Търново на мястото на Калоян Янков, който беше председател на комисията за Росенец в 46-тия парламент. Иванов обясни рокадата с това, че ДПС издига за водач в старата столица Делян Пеевски. Калоян Янков, който беше председател на т.нар. комисия "Росенец" в 46-то Народно събрание, остава в листата, но на по-задна позиция.

Във Велико Търново освен сблъсък Христо Иванов - Делян Пеевски, се очертава и лекарски - между бившия министър на здравеопазването Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ-СДС, и имунолога Андрей Чорбанов, начело на листата на "Има такъв народ". Минчо Христов, представляващ Движението на непартийните кандидати, ще води листата на ИБГНИ във Велико Търново. На предишните избори през юли той беше втори след Корнелия Нинова в листата на "БСП за България" в 25 МИР София, пише Дарик. 

Ето кои са водачите на листите на ИТН за вота на 14-ти ноември .

Във Велико Търново освен сблъсък Христо Иванов - Делян Пеевски, се очертава и лекарски - между бившия министър на здравеопазването Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ-СДС, и имунолога Андрей Чорбанов, начело на листата на "Има такъв народ". Минчо Христов, представляващ Движението на непартийните кандидати, ще води листата на ИБГНИ във Велико Търново. На предишните избори през юли той беше втори след Корнелия Нинова в листата на "БСП за България" в 25 МИР София.Председателят на СДС Румен Христов е начело в 23 МИР София. Срещу него ще се изправи Асен Василев от "Продължаваме промяната". Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов оглавява листата на обединението в същия столичен район. Начело на листа там е и съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова. Тя ще води листата на коалицията и в Пазарджик.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент на движението, ще се бори и за депутатско място. Той е начело на листата на ДПС в Шумен и в Кърджали. Председателят на 45-то и 46-то Народно събрание Ива Митева води листата на "Има такъв народ" в 24 МИР София и в Разград. Начело в столичния район от "Продължаваме промяната" е Кирил Петков, а от ИБГНИ - Арман Бабикян.

АБВ ще участва в 23 избирателни района със свои представители

АБВ ще участва в 23 избирателни района със свои представители в листите на коалиция "БСП за България" и ще води активна кампания в цяла...

"Алфа Рисърч": Срив на Слави, БСП и "Продължаваме промяната" спорят за второто място

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Депутат от ГЕРБ подаде оставка в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика