Комисията за Мишо Бирата ще работи още месец

9281
Комисията за Мишо Бирата ще работи още месец
Снимка: БГНЕС

Още един месец народните представители ще разследват обстоятелствата и фактите около т.нар. случай "Мишо Бирата". Това стана ясно след взето от парламента днес решение, предаде Агенция "Фокус".

Това е второ удължаване на срока на работа на депутатите по случая с един месец. Временната анкетна комисия, чийто председател е депутатът от ДПС Йордан Цонев, уточнява информацията около скандалния разговор между бившия премиер Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов. Случаят отново се гледа от прокуратурата.

Удължиха с месец срока на действие на комисията за Мишо Бирата

Депутатите приеха проект на решение за удължаване с един месец на срока на действие на Временната анкетна комисия за проверка и установ...

Досега само Танов се съгласи да се яви пред комисията. Според Цонев разговорът между него и Борисов е автентичен и не е манипулиран. Танов и Борисов обаче поддържат тезата, че са взети извадки от различни разговори между тях и са "залепени" една за друга, за да бъде скърпен компромат.

По думите на Цонев потвърждението за автентичността е дадено лично от служител на ДАНС. Депутатът от ДПС обаче не коментира дали действително става въпрос за запис, сглобен от различни разговори.

В телефонния разговор между Борисов и Танов бившият премиер нарежда на ексшефа на Агенция "Митници" да изтегли проверяващ екип от фабриката на бизнесмена Михаил Михов в Мездра.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика