Красимир Янков: БСП може да управлява и предстои да го докажем след вътрешните избори

4777
Красимир Янков: БСП може да управлява и предстои да го докажем след вътрешните избори
Снимка: Архив

"В БСП е нужна промяна, след като доверието в партията ни е паднало до 10%. За да стигне до този резултат, значи толкова може Корнелия Нинова и ръководството й. БСП се води към пропаст и трябва нов път за бъдещето на партията и на България". Това каза пред телевизия Bulgaria on Air народният представител от левицата Красимир Янков.

Той добави, че партията е раздирана от скандали и крамоли, като отговорност за това носи ръководителят. Народният представител припомни, че всички предложения на Нинова са били отхвърлени от Националния съвет и изрази учудване от твърденията ѝ, че вътрешната опозиция била против прекия избор за партийно ръководство. Той поясни, че притесненията са, дали вотът ще е прозрачен и честен.

Красимир Янков: БСП не ползва капацитета на експертите си (ВИДЕО)

В БСП е нужна промяна. Партията трябва да предлага и да прави лява политика, но не използва капацитета на експертите си.“ Това ка...

Според Красимир Янков, през последните 11 месеца ръководството на БСП се занимава само с вътрешните избори. По думите му, в партията липсва и идеологически разговор. Заради това, той и група социалисти организирали дискусия на която е била приета "Платформа за демократичен социализъм", в която е разписана идея за бъдещето и пътя на партията. Подобен документ до този момент не е представен от ръководството на БСП, както и от другите кандидати за председател на левицата.

"Моята претенция не е към личността на Корнелия Нинова, а към политиката, която се прави в БСП. Тя трябва да се предлага и обсъжда с експертите ни, които в момента са пренебрегнати, а дискусията е замразена", каза Янков. На въпрос дали БСП се държи като лява партия, народният представител обясни, че за съжаление днес ГЕРБ предлагат леви политики. "БСП може да управлява, и това предстои да го докажем, след вътрешните избори", отсече той.

Красимир Янков се обърна от ефира към Корнелия Нинова и я призова да предостави факти, с които да докаже обвинението си, че вътрешнопартийната опозиция е в колаборация с партията на Бойко Борисов. "ГЕРБ е наш опонент. Ние имаме за задача да посочим недъзите на управлението и да предложим алтернативи леви политики", категоричен беше той.

"Националният съвет гласува мое предложение за вот на недоверие към правителството по темата "Корупция", каза Красимир Янков и допълни, че ръководи група, която трябва да организира работата и мотивите за вота. "Ще покажем възможностите, които има БСП в парламентарната група и експертите ѝ", заключи той.

Красимир Янков: БСП дължи 5 300 000 лева, а не 300 000, както твърди Корнелия Нинова

"На предстоящите преки избори за ръководство на БСП, членовете на партията ще покажат дали искат да сме алтернатива на управлението на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com