Красимир Каракачанов: Ще се оттегля като вицепремиер, ако Борисов и Радев си подадат ръка за експертен кабинет

7870
Красимир Каракачанов: Ще се оттегля като вицепремиер, ако Борисов и Радев си подадат ръка за експертен кабинет
Снимка: БГНЕС

Повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Това заявява в свое обръщение в Деня на независимостта лидерът на ВМРО, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов. Той е категоричен, че датата не трябва да се употребява за партийна пропаганда.

Лидерът на ВМРО заявява, че няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни, ако не решим важните проблеми на България.

Каракачанов: България няма нужда от вътрешна война

"България няма нужда от вътрешна война, господа. Призовавам Ви да седнем на кръгла маса и да очертаем приоритетите на отечеството ни". ...

Ето какво написа Красимир Каракачанов във „Фейсбук“:

“В Деня на българската независимост, 22 септември, призовавам всички политически фигури да не използват празника за злободневни политически послания.

Призовавам и протестиращите да не употребяват подобни светли дати за партийната пропаганда.

Само преди месец на Шипка протестиращи си позволиха да ползват за пропаганда самия паметник на свободата. Тогава огромната част от искрено протестиращите хора се разграничиха от този акт.

Българският народ е мъдър е не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад милосърдие, и може да отсее лицемерието. Огромното лицемерие!

Каракачанов: Обществото ни е разделено от протестите, ние имаме право на свое мнение

Вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов призова да бъде намерен диалогът в българското общество, разделено от протести...

22 септември трябва да ни напомни още нещо: да спрем да злепоставяме страната си навън. Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем!

Защото не това са важните проблеми на България днес. Важните проблеми са съвсем други – дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава.

Това са истинските проблеми, които България има днес. А не дали изборите ще са два месеца по-рано.

Ако не направим нищо от това, няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни.

Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали.

Каракачанов към Борисов и Радев заради протестите: Намесете се

След бурния вчерашен ден на протести и след поредната ескалация на напрежение, която се изроди в боеве с полицията късно снощи, министъ...

Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби.

Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Предложих го в Деня на съединението и го напомням в деня, в който честваме Независимостта.

Защото пътят към силна и независима България минава през съединение и помирение. Историята го показа – така, както го направиха всички онези политици през далечната 1908 година.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика