Кристалина Георгиева оглавява листата на ГЕРБ?

34039
Кристалина Георгиева оглавява листата на ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Кристалина Георгиева вероятно ще оглави листата на ГЕРБ на предстоящите евроизбори, а второто и третото ще са за сегашните евродепутати Андрей Райчев и Моника Пайнайотова. Това стана ясно от думите на народните представители Евгени Стоев и Мирослав Петков. Те ще настояват и за кандидат от техния регион - Велико Търново, но е малко вероятно това да е Даниел Панов, областен председател на партията. По-скоро ще заложим на някой млад човек, който владее езици и има опит с европейските институции, призна на пресконференция днес Евгени Стоев.

Междувременно в Стара Загора Лиляна Павлова заяви, че листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент ще стане ясна след 16 февруари, когато партията ще проведе Национално събрание.

И ГЕРБ иска задължително гласуване

Задължително гласуване искат голяма част от нашите избиратели. Това съобщи във Враца депутатът Тотю Младенов. По думите му така вотът ...

Народните представители от ГЕРБ се опасяват, че с готвените промени в Избирателния кодекс, които се обсъждат днес, се цели контролиране на вота. Те визират идеята бюлетините да са под формата на кочан с номерация. Откъсвайки ги последователно, по реда на избирателите в края на изборния ден, на комисията ще е много лесно да разбере кой как е гласувал, посочиха депутатите.

Великотърновските депутати смятат още, че председателят на изборната секции, който най вероятно ще е от БСП щял да има възможност да знаят кой гласоподавател коя поредна бюлетина е взел. "В малките населени места където живеят по 400 души, а гласуват по 100 всеки познава другият, така тайната на вота ще отпадне. Освен това ако бюлетините са номерирани ще стане възможно прилагането на тактиката "индианска нишка". Половината от парите за купуване на вота щели да се раздават предварително, а другата част вечерта след като се сравнят имената със списъците в СИК Така при отварянето на урните в края на изборния ден ще е лесно да се установи кой за кого е дал своя глас", обясни Евгени Стоев.

С решение на Изпълнителната комисия на партията Георги Марков ще бъде свален от поста общински председател на структурата на ГЕРБ в Свищов, а на негово място за временно изпълняващ поста, до провеждането на общинска конференция, ще бъде назначен Кристиян Кирилов, който е общински съветник, стана ясно още. След отцепването на Марков ГЕРБ напуснаха още няколко народни представители. Стоев и Петков отрекоха те да са следващите, каквито слухове имаше в публичното пространство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика