Крум Зарков се извини на гласоподаватели на БСП в Русе

2737
Крум Зарков се извини на гласоподаватели на БСП в Русе
Снимка: БГНЕС

"ЦИК официално обяви резултатите и разпределението на мандатите за следващия парламент. Равносметката за БСП е много тежка. Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас - тези, които имахме честта да водим и да представляваме БСП пред българските граждани, носи своята отговорност. Въпрос на разбиране и съпричастност към бъдещето на нашата партия е това кой как смята да реализира тази отговорност." Това пише в своя Фейсбук профил Крум Зарков

"Аз лично се извинявам на всички социалисти, симпатизанти и гласоподаватели на БСП в Русе за това, че като водач на листата не можах да я изведа до по-добър резултат. Положих много усилия, имах нужната подкрепа от нашите организации по места, изпълнен съм с благодарност към организаторите и участниците в стотиците срещи и събития в кампанията, благодарен съм и на регионалните медии, които ги отразяваха. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме само един мандат. Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успяхме.

Зарков смята, че правителство без участие на ГЕРБ значи край на политическата криза

"Политическата криза, която започна още през лятото с бурните протести, ще приключи, когато се състави стабилно правителство, в което Г...

Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому.", допълва още той.

Зарков признава, че "БСП загуби тежко. И това носи вреда на цялата политическа система. Първите признаци на опасни импровизации в нея вече са налице. А съвсем скоро, буквално след броени дни в парламента ще трябва да се заемат отговорни позиции - такива, които да допринесат за съставянето на кабинет с ясни приоритети и видим хоризонт. Депутатите - социалисти ще трябва да работят в един доминиран от десни сили парламент и да гарантират, че повече не ще се игнорират тежките социални и икономически проблеми на българите и особено на най-уязвимите от тях - младите семейства, работещите бедни, пенсионерите. Това винаги е била трудна битка. А сега, поради слабия ни изборен резултат, тя ще е още по-тежка."

"Вярвам, че като народен представител мога да бъда полезен за каузата ни. Не смятам обаче, че изборите сами по себе си ми дават правото да я водя от името на русенските социалисти. Защото истината е, че на тези избори в Русе не спечелихме, а загубихме един мандат.

Ето защо още на следващите им заседания ще сезирам Областния и Общинския съвети на БСП в Русе, за да обсъдим заедно кой е най-добрият вариант за нашия депутатски мандат. Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не - ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи.

Крум Зарков: Чистата мажоритарна система, за която се говори, не е удачна, но партията на Слави подхожда отговорно

Смятаме, че чистата мажоритарна система, за която се говори, съвсем не е удачна. Това каза заместник-председателят на групата на БСП Кр...

Ще успеем само заедно.", уверява Крум Зарков. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика