Кунева обясни на Радан за нарушеното доверие сред Реформаторите

13482
Кунева обясни на Радан за нарушеното доверие сред Реформаторите
Снимка: БГНЕС

Не мога да кажа, че съм разочарована от хората, с които съм работила месеци наред, защото имам много добри човешки контакти. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева пред БНР, коментирайки изявлението на Радан Кънев за нарушеното доверие в Реформаторския блок. Тя обяви, че днес "България на гражданите" ще има кръгла маса за бъдещето на Реформаторския блок (РБ). Според нея задачата на коалицията е да направи реформи. "Това е изключително силен блок, който е представен в парламента и правителството. Терен за работа има. Хората искат да не се почувстват разочаровани от това, което ще направим", каза Кунева.

На уточняващ въпрос за нарушеното доверие и създаването на единна партия, тя заяви: "Не се противопоставяме на намирането на форма, в която РБ ще премине..., но ни трябва пътна карта за възстановяване на доверието. Лидерството в РБ преминава през намирането на баланс и съгласие". Според нея основната цел на РБ е изпълнението на управленската им програма. "Колкото повече се отдалечаваме от нейното изпълнение и започнем да говорим за себе си, толкова повече хората започват да се чудят, защо сме се събрали", добави Кунева.

Кунева се жалва на Борисов, че ДБГ няма областен управител

След Патриотичния фронт, и вицепремиерът Меглена Кунева изрази несъгласие с назначението на новия областен управител на София-град Весе...

Попитана не е ли проблематично отстояването на единството на РБ, вицепремиерът отново повтори, че в РБ имали голямо поле за връщане към консенсус в рамките на коалицията. "Моята задача е изпълнена, когато за една или друга позиция съм представила човек, който е с отлични професионални качества и е издържал проверката", каза Кунева и изрази съжаление, че в РБ липсват жени на отговорни места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика