Кунева предлага назначения за председателството ни на ЕС в противовес на нейни инициативи

800
Кунева предлага назначения за председателството ни на ЕС в противовес на нейни инициативи
Снимка: БГНЕС

Държавните служители, които ще се занимават с организацията по българското председателство на Европейския съюз (ЕС), няма да бъдат подбирани чрез конкурс. Това стана ясно от проект за приемане на Устройствения правилник на Националния център по подготовка за провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година.

Припомняме, че точно Реформаторският блок настоя изрично за промени в законодателството, за да се назначават държавни служители чрез конкурс, особено на ръководни позиции. Инициативата за промяна в закона беше представена от един от зам.-председателите на партията на Кунева - Димитър Танев. Бяха внесени няколко законопроекта, като досега има оформен текст на първо четене.

Борисов към Кунева за българското председателство на ЕС: По-скромно с парите

2 години преди началото на шестмесечното българско председателство на Европейския съюз рисковете пред неговото успешно осъществяване ...

Съгласно проекта администрацията на Центъра ще бъде съставена от държавни служители и служители по срочно трудово правоотношение, с обща численост до 50 щатни бройки. Общата численост на Центъра е разпределена по години, както следва: за 2016 година - 15 души; за 2017 година - 35 души; за 2018 година - 50 души. Издръжката се поема от държавния бюджет, като има и финансова обосновка, но тя се дава и е известна само на Министерския съвет.

Според различни оценки председателството на ЕС ще струва на България 100 млн. лева.

По информация на БГНЕС управляващите вече са обсъждали името на бивш заместник-министър на външните работи и представител на България в НАТО, който да поеме ръководството на щаба. Неговият мандат ще приключи с края на Председателството или не по-късно от четири месеца след това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика