Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кънчо Стойчев: Правителство на ГЕРБ с ДПС е по-логично, отколкото на ГЕРБ с ПП-ДБ

17 юни 2024, 22:32 часа • 1774 прочитания

Правителство на ГЕРБ с ДПС е по-логично, отколкото на ГЕРБ с ПП-ДБ Това заяви социологът Кънчо Стойчев.

„Има добри шансове за съставянето на редовно правителство. Това е първото, което искам да кажа. Второ – би следвало да бъде съставен кабинет, защото това е нещо необходимо за страната. И трето – дали ще бъде съставен, това е отвъд моите възможности, защото изисква някакво ясновидство от моя страна“, поясни той.

Кънчо Стойчев обясни, че подкрепата за едно такова правителство е въпрос на преговори, на приоритети и на програма. Той припомни също така, че първите две партии – ГЕРБ-СДС и ДПС, имат общо 115 гласа, което според него означава, че „сме на десетина гласа от правителство“.

Още: Димитър Ганев: Единственият вариант за кабинет с първия мандат е мнозинство от ГЕРБ, ДПС и ИТН

„Едната линия е тези гласове да дойдат от някоя малка партия, а другата – от отделни депутати, които решат да подкрепят подобно правителство. И би следвало кабинет с първия мандат да бъде подкрепен, защото да ходим отново на поредните избори, ще доведе до още по-тъжни резултати“, каза още той.

Социологът смята, че няма нищо абсурдно в това да имаме правителство на ГЕРБ-СДС и ДПС. „Абсурдно беше да управляват ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС – това беше най-абсурдното нещо и видяхме резултата. Две групи хора, която всяка има за цел да арестува другата, няма как да се разберат“, поясни той. Кънчо Стойчев е категоричен, че преди да мислим върху „възможностите нещо да се развали“, трябва да се поразсъждава върху „възможностите нещо да се направи“. „Шум ще вдигат хората, които за 30 години създадоха най-голямата лъжа в България – основният подем ще дойде след промяната в съдебната система. Тази реформа се прави 17 пъти и всеки път става все по-лошо“, категоричен е той.

Още: След срещата с ДПС: ГЕРБ заговори за 4-годишно управление и борба с корупцията

„Основният проблем на България е воденето на разумна икономическа политика, напредък на страната, подкрепа на българското производство, съкращаване на раздутия административен апарат и вливането на тези хора в частния бизнес, където има недостиг на работна ръка“, подчерта той

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес