Кънев: Ако Борисов подаде оставка до неделя, ще гласувам за Цачева

3638
Кънев: Ако Борисов подаде оставка до неделя, ще гласувам за Цачева
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обеща, че ще гласува за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачев, но при условие, че премиера Бойко Борисов подаде оставка до неделя по обяд. Обещанието си Кънев направи пред актива на партията.

"Подай си оставката до неделя на обед. И не само десебарите още стотици хиляди българи ще гласуват за по-малкото зло. Аз ще гласувам в неделя на обяд. Ако Борисов си е подал оставката, аз ще гласувам за Цачева срещу един червен генерал. Ако не си е подал - с "Не подкрепям никого", обясни "синият" лидер.

"В ДСБ гласуваме по съвест и против БКП. Но важният момент е срещу кое БКП гласуваме", допълни той. По думите му Цачева е наложена от ГЕРБ със "заплахи и мачкане на местно ниво".

ЕНП прикани Радан Кънев да подкрепи Цецка Цачева на балотажа

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол изрази днес подкрепата си за кандидатите на ГЕРБ в балотажа на президентск...

"С ГЕРБ свързваме и безумната реплика, че когото и да издигнат, той ще спечели изборите. Нищо по-обидно не може да има за обикновения човек. Казва ни се "Цецка е равна на Европа", но вярно ли е това", попита той.

По думите му кампанията на Цецка Цачева е изградена върху "мачкане на свободата на българина, мачкане на кметове, директори на болници, служители в частния сектор".

"Защото на нас ни казват гласувайте по съвест, но да сме наясно къде е съвестта ни. А нашата е винаги за свободата срещу тиранията. На тази база трябва да направим нашият избор", каза Кънев.

Той коментира и призива на председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол да подкрепи Цачева на балотажа тази неделя. Според думите му призива е достигнал до него от медия на Делян Пеевски.

Кънев: Тръмп може да е антипатичен, но е изборът на американците

Тръмп може да е дълбоко антипатичен персонаж, но е изборът на американците - ние там нямаме думата. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев ком...

Той заяви, че има "морален конфликт с двамата кандидати" - според около Румен Радев нищо не е известно зад другия кандидат - ген. Радев, зад него "наднича не просто Илияна Йотова, не просто Корнелия Нинова, не просто БСП, а ясно наднича с бъркане в джоба червената олигархия или поне част от нея." Лидерът на ДСБ заяви, че няма десни избиратели, които ще гласуват за Радев.

Радан Кънев допълни,че сега за премиера Борисов е удобно да бъде ляв, защото вляво е свободно.

„Цачева има един друг недостатък, той е, че познаваме и нея, и партията, която "наднича" зад нея, и парите които "надничат". Войник на партията с главно П. Тя се рекламира като такъв. Тя е войник на две партии с главно П. Склонен съм да приема, че ако има трета, без проблеми ще бъде войник и на третата“, коментира "синият" лидер.

По думите му този избор е подчертано партиен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика