Кънев: Местните избори може да имат фатални последици за коалицията

10488
Кънев: Местните избори може да имат фатални последици за коалицията
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е недоволен от кмета на София - Йорданка Фандъкова. „Симпатиите са едно, но контролът върху общинския бюджет е съвсем друго", коментира Кънев пред Дарик.

Той не изключи възможността предстоящият местен вот да създаде напрежение, както вътре в Реформаторския блок, така и в коалиционните отношения с ГЕРБ.

ДПС иронизира - ГЕРБ загуби в Сърница, защото се хвана с Реформаторите

Бойко Борисов щеше да спечели повече, ако се бе явил сам на балотажа в Сърница. Това каза депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ в деклараци...

Радан Кънев посочи, че реформаторите ще имат свои кандидатски листи за общински съветници и номинации за кметове в големите градове, като не изключи и напрежение между партиите в Реформаторския блок, но и с ГЕРБ. „Винаги всички избори могат да всеят раздор в коалиции, че и в единни партии. Аз засега виждам повече раздори вътре в ГЕРБ, свързани с местните избори, отколкото между нас и тях, както и вътре в нашата коалиция. Но всякакви процеси са възможни. Ако надделее партийното начало, манията да представяш партията си за победител и да броиш кметове и общински съветници, все едно това са национални избори - било то вътре в Реформаторския блок или в отношенията между Реформаторския блок и ГЕРБ, тези избори може да имат много лоши и може би фатални последици за Реформаторския блок или коалицията, която управлява страната".

Лидерът на ДСБ разкритикува и начина на управление на София, чийто бюджет всяка година надхвърля 1 млрд. лв.: „Софийският общински съвет харчи над 1 милиард годишно, всъщност третият бюджет в държавата, е бюджетът на София. И ако симпатиите към г-жа Фандъкова като човек са някак всеобщи - виждаме, че и повечето ни избиратели я харесват, съвсем не мога да кажа, че отношението им към начина, по който се харчат парите им като софийски данъкоплатци, е същото. Напротив - много остро критични са към начина, по който Столичният общински съвет се разпорежда с нашите пари. Аз също съм много критичен и това рязко сваля и доверието ми към кмета".

Радан Кънев посочи, че до дни ще бъде внесен и законопроект за реформа в съдебната власт. За отношенията между ГЕРБ и ДПС заяви, че реформаторите са незаменими. А на въпрос кога ще бъде сформирана комисия в парламента, разследваща модела „КОЙ", лидерът на ДСБ отговаря, че все още не е ясно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика