Листата на АБВ за евроизборите ясна до няколко дни

15479
Листата на АБВ за евроизборите ясна до няколко дни
Снимка: БГНЕС

Листата на АБВ за евроизборите ще стане ясна до няколко дни. Това обеща лидерът на гражданското движение Георги Първанов на среща със симпатизанти в Благоевград. Заедно с него там бяха Ивайло Калфин и Румен Петков. В листата ще бъдат посочени максималният брой имена - 17.

"Този състав ще бъде добре балансиран и силен. В него участват доказани личности, лидери в своите професии, които ще правят икономическа политика. Вярвам, че ще спечелят доверието на българския народ", обясни Първанов.

Калфин: ДПС и ГЕРБ ще решат проблема с ЦИК

Изборният кодекс, който тръгна на "куц крак" и набързо беше приет, е проблем. Другият проблем – с ЦИК, е на път да бъде разрешен ...

Той каза още, че АБВ провежда спокойна кампания за разлика от опонентите си, които са силно изнервени – късат плакати и афиши за предстоящи срещи, на други места пускат внушения и интриги. "Дали сме си дума да не обръщаме внимание на такива закачки. За нас е важно да формираме нашите послания и политики, своевременно да ги оповестим пред хората и те да бъдат печеливши", заяви Първанов.

В препълнената зала той добави, че е последният човек, който ще прави изкуствени промени в първенството на държавата, но все пак българската политика ще спечели ако традиционните играчи си починат от участие в управлението.

По думите му, има претоварване с власт, преяждане с власт и злоупотреба, а за да се избегне това са нужни нови политически сили, които да са гарант, че тези практики ще бъдат преустановени.

Пошлост в управлението и практики, които ощетяват големи групи от хора е скандално известното постановление на Министерски съвет за разпределението на 500-те милиона в различните общини и институции. Това заяви пък Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи.

Бриго нападна отцепниците от БСП, атакува остро Първанов

Бившият разузнавач и настоящ член на БСП Бриго Аспарухов нападна жестоко отцепниците от партията, които пристанаха на новия проект на п...

Според него правителството, очевидно и депутатите на ДПС и БСП от областта, гледат на Благоевград като на нула. "Аз не съм чул нито един депутат от Благоевград да възрази срещу това решение. Банско, където развиваме туризма и инфраструктурата – 0, Петрич – 0, Струмяни е малка община, но община със своите потребности – също 0. Това е пример за задкулисие, за безпардонност и арогантност", коментира Румен Петков.

По думите му, разпределението на тези средства ясно показва, че правителството обявява приоритети, а след това ги загърбва, защото с нулата на Благоевград и Банско, управляващите категорично доказват, че нямат никакво намерение да развиват туризма в направлението Банско – Благоевград – Петрич. "Затова и доверието на жителите на Благоевград и региона на предстоящите евроизбори също трябва да е нула", добави Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика