Лютви Местан остана без охрана, не излиза от турското посолство

15793
Лютви Местан остана без охрана, не излиза от турското посолство
Снимка: БГНЕС

Без охрана от НСО остана формалният лидер на ДПС Лютви Местан, научи "Стандарт" от високопоставени източници в службите. От ранни зори днес Местан и съпругата му Ширин се намират в турското посолство и до момента не са го напускали. Попадането му на територия на чужда държава бе повод охраната на Местан да бъде свалена.

Докато той стои необяснимо дълго в турското посолство, все повече политици от ДПС искат неговата оставка. Причина за това е декларацията по повод сваления руски самолет от турската авиация в Сирия, която Местан прочете от трибуната на парламента.

Осман Октай: На Доган не му хареса агресивността на Местан

Ахмед Доган никога не се е оттеглял от политиката. Това заяви пред Нова телевизия бившата дясна ръка на Доган – Осман Октай по по...

Според източници в Движението Лютви Местан е съставил текста под диктовката на представители на турската държава. Декларацията стана причина за острата и публична критика на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към Местан.

По обяд днес хора от движението заговориха, че в утрешния ден се готви извънреден форум на ръководството на партията в НДК, на който е възможно лидерът на ДПС да бъде отстранен и да бъде избран временно изпълняващ длъжността председател. Не е ясно обаче дали на него ще присъства и Доган.

В централата на бул. "Стамболийски" 45А дори вече се спрягат имена за наследник на Местан. Сред тях са евродепутатът Филиз Хюсменова, депутатът Тунчер Кърджалиев, както и на народната представителка от Русе Ферихан Ахмедова.

 

Местан "обори" позицията на съдиите с вечната мантра за политическо влияние

Просто защото сме опозиция – така лидерът на ДПС Лютви Местан обясни защо партията му не подкрепя кандидатурата на Екатерина Заха...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика