М. Найденов: Частично може да бъде отнета акредитацията на ДФ "Земеделие"

14682
М. Найденов: Частично може да бъде отнета акредитацията на ДФ "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

Големият проблем е има ли опасност от отнемането на акредитацията на Фонд „Земеделие” и до каква степен е застрашен финансовият ресурс, който трябва да бъде усвоен до края на тази година. За това алармира бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов в ефира на Нова телевизия.

„Сигналите, които идват от Брюксел, са, че е възможно ЕП да предприеме процедура по частичното отнемане на акредитацията на Фонда”, каза Найденов и добави, че това ще е изключително тежко за земеделските производители.

Атанас Добрев е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"

Атанас Добрев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, съобщиха от пресцентъра на МЗХ. Това реши Управи...

Бившият министър коментира още, че само след две седмици ще влезе служебен министър, който може да се иска да работи с новия председател.

„Министърът е отговорен за това, което се случва в ДФ „Земеделие” и в сектора”, категоричен беше Найденов. Той допълни, че е подавал сигнали до сегашния министър на земеделието Димитър Греков за злоупотреби в ДФ „Земеделие”, свързани с искането на пари от хората и фирмите, които са бенефициенти по дадени програми.

Бившият министър отново повтори тезата си, че уволнените Мирослав Николов и Виолета Александрова имат връзка със скандалния бивш шеф на фонда Калина Илиева.

 

Мирослав Николов и Виолета Александрова не бяха допуснати в Министерството на земеделието

Бившият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” Мирослав Николов и неговата заместничка Виолета Александрова не бяха допусн...

 

 

 

 

Греков: Няма битка между ДПС и БСП за овладяване на ДФ "Земеделие"

Натискът не е нито политически, нито личен, нито е зависим от някой, а по-скоро това е натиск от земеделските производители. Това каза ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика