Мая Манолова: Дончев саботира Плана за възстановяване, ние няма да позволим

2393
Мая Манолова: Дончев саботира Плана за възстановяване, ние няма да позволим
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

"Може би Томислав Дончев си въобразява, че наказва новоизбраните формации в българския парламент или евентуално бъдещо ново правителство. Не. Той провежда наказателна акция срещу българския народ като саботира Плана за възстановяване и устойчивост и ние няма да го позволим". Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова по повод поисканото от нея изслушване на премиера Борисов в парламента за Плана за възстановяване.

Припомняме, при откриването на новия политически сезон, Манолова обяви от парламентарната трибуна, че ИСМВ искат изслушване на Борисов за Плана и настояват да бъде обсъден от парламента и своевременно внесен в европейските институции, както и незабавно публикуван. Веднага след пленарния ден предложението бе прието на председателски съвет, така че предстоят разисквания в зала по документа. 

Парламентът вика на изслушване Борисов заради Плана за възстановяване

Парламентът ще проведе заседание в петък, а в дневния му ред влизат създаване на Комисия по ревизията на управлението на кабинета на Бо...

Българските народни представители искат да чуят какъв е планът на правителството за оползотворяване на десетки милиарди левове, освен това те трябва да чуят, че ще носят отговорност, ако допуснат тези жизнено важни за българските граждани и за българската икономика пари да не бъдат получени в пълен обем или да бъдат отложени във времето, коментира пред журналисти Манолова. 

Сега българската икономика, малките фирми, предприятията, самоосигуряващите се лица, домакинствата, хората на наемния труд имат нужда от тези пари и те трябва да дойдат в България, подчерта тя.

"Ще настояваме за обнародването на третия вариант за План за възстановяване и устойчивост, защото не е редно въпросът за предоставянето на над 20 милиарда лева да бъде тайна, да бъде забулено в мистерия, да отлежават папките в нечии чекмеджета", заяви Манолова пред журналисти в кулоарите.

В крайна сметка, в България ще влязат близо 60 милиарда лева и начинът, по който те ще бъдат похарчени трябва да е ясен за българския народ, категорична е тя.

Борислав Сандов предупреди за капан, който вещае икономическа криза

Проблем би било, ако Планът за възстановяване бъде оставен дълго време да отстоява с оправданието, че е морален дълг на това правителст...

Манолова алармира, че редица общини са ощетени от изготвения план и посочи като най-засегнати Стара Загора, Кюстендил и Перник.

"Ние - „Изправи се! Мутри вън!“ сме гаранция за това, че парите ще стигнат до всяко българско домакинство и до всяка българска фирма, че пропуснатите отрасли туризъм и транспорт ще бъдат включени, че вместо пари за стереопор и раздуване на администрация, ще има пари за иновации, които да стигнат до фирмите, които да дадат възможност за тяхното технологично преоборудване, за иновации, цифровизация и за икономика с висока добавена стойност", заяви още Манолова.

Колежката й Мария Капон, депутат от ИСМВ, нарече саботаж това, което правят с Плана за възстановяване Томислав Дончев и правителството на ГЕРБ. Според нея последните корекции на документа са малко. 

"Ние искаме да видим точно кои са исканите корекции. И МОСВ, и МРРБ и земеделието са подали как тези корекции да бъдат отстранени, но това, което те произвеждат в момента, се нарича саботаж - така че българската държава и всички български граждани да нямат достъп в най-къс период до тези средства", заяви Капон.

Петър Витанов посочи защо ГЕРБ не внася Плана за възстановяване

Част от причините, поради които ГЕРБ не внася Плана за устойчивост и възстановяване, според евродепутата Петър Витанов, са опит за изви...

"Ние искаме публичност и на корекциите на ЕК с писмата и съответно - на текстовете, които са направени", подчерта тя.

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика