Манолова оптимист за резултата на БСП на предсрочните избори

27694
Манолова оптимист за резултата на БСП на предсрочните избори
Снимка: БГНЕС

Загубата на евроизборите наистина е болезнена за нас. Не се заблуждавайте, че на парламентарни избори ще направим толкова нисък резултат. Това заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова, предаде Нова телевизия.

Казахме ясно, че сме готови на бързи избори, де факто сме подали оставки и очакваме това да се случи час по-скоро. С решението на Националния съвет от 10 юни на практика всички, които вземаме институционални длъжности си подадохме оставките, коментира Манолова.

И Манолова запя фалшиво - президентът ще решавал кога Орешарски ще дава оставка

Истинската оценка кой в каква кондиция е ще стане ясна на предстоящите парламентарни избори. Това каза заместник-председателят на Народ...

По думите й премиерът ще работи докато президентът определи датата на изборите, даже два месеца преди това, защото така е по Конституция. "Нали си давате сметка, че това правителство няма да хвърли всичко и да си тръгне по домовете? Трябва технологично време, в което да се предаде и парламента, и правителството на следващия.", категорична бе Манолова.

Според нея важният интерес, които би трябвало да ръководи в тази ситуация, е не политическото надлъгване и политическите блъфове, а интересът на държавата. „Важно е да се чуе, че в този момент имаме нужда от съгласие по няколко основни въпроса, включително и датата за изборите, следващия бюджет и споразумението с ЕС.", посочи още тя.

Ако бяха искрени всички, които ни искат оставката, изборите през юли можеше да станат факт, твърди още Манолова.

„Отиваме при президента на консултации с този призив към останалите политически сили: да определим възможно най-близка дата за предсрочни избори", обясни зам.-шефката на НС.

Манолова: ГЕРБ уж са "за" референдум, а блокират гласуването

Нормалното парламентарното поведение – ако подкрепяш една идея да влезеш в пленарна зала, да се обосновеш и да гласуваш „за...

За нея тезата, че правителството е проблем на БСП не е вярна. По скоро БСП и ДПС в някаква степен се оказаха проблем на правителството, заяви Манолова и допълни, че то реално е можело да продължи да работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика