Марешки към американския посланик: Дадохме ви милиарди - докарайте туристи!

7464
Марешки към американския посланик: Дадохме ви милиарди - докарайте туристи!
Снимка: ПП "ВОЛЯ"

„Същите, които се радваха и подкрепяха санкциите срещу Русия, сега първи се провикват да паднат визите за руските туристи, за да ни спасяват в кризата. Пак чакаме помощ от Русия. Това е политическо лицемерие”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той съобщи, че както винаги партията му има съвсем различен поглед към проблема с туризма - прагматичен и полезен за България.

„Дадохме над 2 милиарда лева в аванс на американската икономика за самолети. По думите на държавния им секретар, благодарение на нас, там са отворени нови 4 000 работни места! 4 000 семейства в САЩ се издържат с нашите данъци. Ето затова ние искаме това лято да видим голям поток туристи от САЩ. Трябва спешно да се разработи план за американска туристическа инвазия, нека така го наречем, в България. Така американците ще ни се отблагодарят - като помогнат на туризма у нас. Даже това ще е в пъти по-малко, отколкото ние им дадохме за самолетите”, категоричен е Марешки.

Зам.-председателят на ВОЛЯ се обръща лично към посланика на САЩ у нас Н.Пр. Херо Мустафа с покана за среща, на която да обсъдят този план. Веселин Марешки подчерта, че за нея като дипломат това е една отлична възможност да активира двустранните отношение чрез туристически поток от САЩ към България, а българският народ дълго и с благодарност ще запомни името й и мандата й у нас.

„Когато взимаш милиарди от един беден и изстрадал народ, справедливо е да намериш начин да върнеш жеста. Ето ние даваме идея как да стане това”, заяви лидерът на ВОЛЯ като направи и едно оригинално сравнение: „ Както сме запомнили, че лятото на 94-та беше лятото на голямата победа на нашия футболен отбор в САЩ, нека запомним лятото на 2020 като лятото на бума на американските туристи тук”, пожела Веселин Марешки.

От партията съобщават, че още днес ще отправят официална покана за работна среща на лидера на ВОЛЯ с посланик Мустафа.

Във връзка с извънредното положение Веселин Марешки коментира, че отпадането му ще се случи на обявената дата - 13 май. 

Марешки: Всеки ден след кризата ще е празник на нашия труд

Лидерът на партия "ВОЛЯ" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки отправи от официалния си профил във Фейсбук приветствие във в...

"Мога да се обзаложа, че до края на мандата партиите няма да получават субсидии", каза още Марешки. Според него така политическите формации ще станат зависими единствено от своите избиратели, които под формата на дарение могат да получат подкрепа. Пред Антон Хекимян Марешки подчерта, че не е морално, докато българите се справят трудно с тази криза, партиите да пируват.

Веселин Марешки изрази мнение, че според него изпращането на починал човек в контекста на пандемията трябва да става не с аплодисменти, а в уединение - със запалена свещ в храма. Веселин Марешки призова да няма забравени полицаи и медици на първа линия.

Според лидера на "Воля" заради няколко невъзпитани българи, "ние наказахме по-голямата част, които спазваха правилата". Марешки счита, че отварянето на всички предприятия трябва да става максимално бързо, като се спазват всички мерки.

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com