X
 
 

Марков за Цацаров: Не може да си успешен главен прокурор, а да не можеш да ръководиш комисийка

3226 5
Марков за Цацаров: Не може да си успешен главен прокурор, а да не можеш да ръководиш комисийка
Снимка: БГНЕС
"Нямах намерение да се изказвам, тъй като точката от дневния ред е персонална. Избираме едно лице за председател на една комисия. Аз ще гласувам естествено за г-н Цацаров. Няма как да може да си успешен главен прокурор, пък да не можеш да ръководиш една комисия.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков по време на дебатите за избор на председател на КПКОНПИ.

Корнелия Нинова: Алтернативата ни за КПКОНПИ е друг закон

С мнозинството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" и с подкрепата на ДПС Сотир Цацаров ще бъде новият председател на КПКОНПИ. Това каза лиде...

Изказвам се по повод темите, които подхвана Крум Зарков. Големият проблем днес в правозащитната система са невероятните скандали на върха на тази правозащитна система.

Никой не е мислил в това Велико Народно събрание, че ще дойде време 30 години от демокрацията, 30 години от този 14 декември, на който свалихме чл. 1, за да може и вие да сте Социалистическа партия, да имате шеф на ПЕС, г-жа Нинова да е зам-председател на Световния социалистически интернационал, за да го докараме дотук заседание на такъв висш орган като ВСС

10 часа да се предава по телевизията, настървени, мразещи се съдии да говорят на прокурори и те да им отговарят. В коя страна има такова чудо? Казват избирателите: "Г-н Марков, ония какво се джанкат". "Ония" са Висшия съдебен съвет. Може да си представите в очите на хората докъде е стигнала нашата съдебна система", допълни още Георги Марков.

Той призова на председателски съвет да се помисли да се направи един дебат за състоянието на съдебната власт. "Вие много правилно казахте, че сме парламентарна република. Аз слагам запетайка - не сме съдебна", допълни още Георги Марков в отговор на изказването на Крум Зарков.

ДПС подкрепя Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ

ДПС ще подкрепи кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Симеон Симеонов...

"Предалагам да направим един дебат, в който да кажем, че сме парламентарна република. Освен, ако решим, че сме съдебна, имаме тук депутати, да свикваме Велико Народно събрание, да ставаме съдебна, а ние да си тръгнем кой откъде е. Това, което става е недопустимо и от тази трибуна трябва да се каже: "Ела на себе си, г-н председател на Върховен съд". Няма да подмяна на съдии, че ще стават съветници. Това действа срещу всички, това действа и срещу нас.

Държавния глава гледам, че ще свиква дебати, прав е да свиква за евентуални промени в Конституцията. Той по Конституция може да реши и да внесе предложение за ВНС. Дайте да не се фокусираме само върху прокуратурата, а да видим с какъв съд и с каква съдебна система разполагаме в момента. Да се четатат политически лекции, да се правят политически послания, ние по тази тема трябва да се обединим - ние сме парламентарна република", подчерта Марков.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Трябва да минем орез убийства и революция за да тръгнем по нов път...друг начин няма...доста човешки политически боклук има за изруване.....
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Доносника на ДС Николай, колко души е изгорил и колко къщи е почернил !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Трите имена : Георги Евдокиев Марков Категория сътрудник : Агент . Псевдоним : „НИКОЛАЙ”, „СТЕФАН”. Структура : СГУ-МВР по линия „Подготовка за бягство зад граница”, Шесто управление на ДС (от 1975 г.) Дата на привличане/назначаване : 6 декември 1972 г. Вербуван от : ОР Иван Василев. Ръководен от : ОР Иван Василев, ОР Подготовка : Инструктиран да запази в пълна тайна връз виж още ›› ките си с органите на ДС и въпроси, свързани с редовното му явяване на срещи.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ШЕСТО на ДС ! Пък сега какъв яростен антикомунист ! Та той се присъединява към плявата Спас Гърневси - ами борба за кокалче ! Отрепки, отрепки .
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Една съдебна гювендия словоблудства за друга съдебна мастия, "елита" на червената мафия.
Последно в Актуално