Михаил Миков: Бъчварова не се справя

2294
Михаил Миков: Бъчварова не се справя
Снимка: БГНЕС

Евентуалните съмнения за подкрепа от турската държава към ДОСТ са проблем. Това каза Михаил Миков, председател на БСП в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Според Миков думичката ДОСТ точно за политиката не е най-удачната.

Миков: Не може богатият да плаща същите данъци, както борещия се за хляб

Изказвам своята благодарност на всички социалисти тук, както и на кмета на община Кресна - Николай Георгиев, за направеното както за БС...

„Очевидно се посяга към етно-религиозните чувства на определена част от българските граждани, на които се разчита да подкрепят тази формация. Това само по себе си не е заплаха, но публичното и непубличното поведение на тези, които учредяват тази партия, евентуалните съмнения за подкрепа от турската държава към тази партия, те са проблем”, заяви той.

Във връзка със зачестилите обири, побоят на Околовръстното шосе, стрелбата в училищен двор в столицата, Миков уточни, че социално-икономическата обстановка и бедността водят до ескалация на такъв тип престъпления. „Има елемент на отсъствие на полицията. Натовареността там е изключително голяма и заради осигуряване на границата, и заради демотивацията, която в МВР в момента съществува, и всичко това е резултат”, смята той и добави, че това е знак за отсъствието на държава. „Години наред държавата беше възприемана и беше внушавано, че е нещо лошо. Хората усещат, че отсъства държава и това се случва”, каза още Миков.

„Вътрешният министър Румяна Бъчварова не се справя. Видимо е състоянието на МВР и тук става въпрос за доста дълъг период, в който това се усеща”, каза още Миков.

Според него трябва усилване на капацитета по границата и е очевидно е, че „Гранична полиция” не е достатъчна, а полицаите, които са по границата вече не издържат на това натоварване. По думите му, е необходимо да се търси резерв от армията на границата, когато има необходимост.

Миков видя позитиви във вота на недоверие

Позитивният ефект на вота на недоверие беше отменянето на прилагането на наредбата за доплащане на лекарствата. Това каза председателят...

„Има увеличаване на нелегално преминаващите за първите месеци на годината, тоест натиска не спада, въпреки обещанията за договорки между Европа и Турция”, посочи той и изрази мнение, че отношенията между Турция и ЕС са обтегнати.

В духа на наградите Оскар запитан на кого би присъдил отличието Миков отговори:

"Първанов за ролята му са социалист би могъл да получи Оскар."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика