Миков: Няма драми в промените

8694
Миков: Няма драми в промените
Снимка: БГНЕС

Няма драма в промените. Смятам, че и занапред Кристиан Вигенин и Антон Кутев ще продължат да работят с опита и знанията си за резултатите на БСП.

Така председателят на БСП Михаил Миков коментира промените в Изпълнителното бюро на партията след заседание на Националния съвет на левицата, предаде БГНЕС.

"ИБ е оперативното ръководство. Смятам, че така ще дадем още по-голяма възможност за разпределяне на функциите. Единодушният избор на Стефан Стефанов за член на ИБ е отговорност и ангажимент за него. Биографията му е изцяло свързана с БСП и трябва да има такъв тип развитие в партията", подчерта Миков.

По време на пленума на БСП бяха приети декларация във връзка с разполагане на военна техника в България и платформата за местните избори на партията.

Миков каза още, че НС оценява с тревога разговора, който провеждат хората, подкрепящи лявата идея както и разговора за онова, което им тежи. Той съобщи, че номинациите за общински кметове вече са 48.

42 от тях са мъже, а 8 - жени. Председателят на БСП се обяви за връщане на доверието в партията на предстоящите местни избори, по-голям брой кметове и общински съветници.

Зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев подчерта, че по време на пленума неговата оставка не е искана. "Бях длъжен да отговоря на нападките срещу мен и НС разбра какво се е случило", обясни Стойнев. Той увери, че водената от него политика винаги е била в интерес на гражданите и срещу големите корпорации. Като примери за това Стойнев посочи мерките срещу ВЕИ-тата, ЕРП-тата, както и преговорите с американските централи.

Пленумът на БСП се превърна в пленум не само на истината, но и на действието, заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. Според Стоилов, България навлиза в нов период и БСП съзнава отговорността, че трябва да даде нова посока и да очертае модел, с който България да се измъкне от двете десетилетия, които гражданите очертават като неуспешни за развитието на страната. Той подчерта, че левицата се обявява срещу икономическите и външнополитическите зависимости в политиката и настоява за разкриване на информацията за фалиралата КТБ, както и за цялата банкова система.

Вигенин и Кутев изключени от ръководството на БСП

Антон Кутев и Кристиян Вигенин са изключени като секретари на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, предаде БНР. Това предл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика