Миков: Вотовете на недоверие са срещу Борисов и неговото правителство

2083
Миков: Вотовете на недоверие са срещу Борисов и неговото правителство
Снимка: БГНЕС

Вотовете на недоверие са срещу Борисов и срещу правителството, не срещу други хора. Той отговоря за политиките, прекарвани чрез неговите министри. Ако гледаме поразиите и на външната политика, то и там може да се поиска вот на недоверие. Никога отношенията между страната ни и Русия никога не са били такива”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков е предаването „Лице в лице”.

„Бихме подкрепили вот на недоверие на управляващите по отношение външната политика. Това правителство унищожава България”, допълни още той. Миков заяви, че според него цялото правителство е слабо, не само определен сектор и че „БСП - лява България” е опозицията, която ще подкрепи по-скорошното приключване на това правителство.

Миков: БСП е единствената, която автентично изразява интересите на мнозинството

БСП е на кръстопът и избира дали да върне доверието на хората или да бъде един от многото политически проекти. Социалистическата партия...

Относно здравната реформа на министър Москов, заяви: „Досега имаше избор на лекар, който се плащаше. Сега вече се разширява, ще си избираш и санитар. Ще продължи агонията. Чак такова чудо не е било.  Два месеца да се налага да обясняваш дали са законни или не внесените ваксини. Оказа се, че е внесъл ваксини, негодни за употреба и забранени на територията на ЕС и изнесе български ваксини, напълно годни”.

Миков заяви, че протестът на лекарите е справедлив. "Ние подкрепяме министърът да си събере чуковете и като не си ги събере той, Борисов с него ще си събира чуковете”, добави още Миков. Според него в здравеопазването, това което върви в последната година, е кошмар за пациентите най-вече. „Справедливият протест на тези хора сега в крайна сметка удря върху пациентите”, посочи той.

На запитване дали не си оставя БСП вратичка за съюз с ГЕРБ, след като се нападат само министри на РБ, Миков отрече това твърдение.

„Навсякъде в Европа увеличават парите за сектор „Сигурност”, само тук г-жа Бъчварова се радва, че ще намалим бюджета. Трябва да се измисли начин, по който ще може да мотивира хората”. По думите му хората са демотивирани и затова напускат системата.

Миков: Спрените поръчки показват финансовите проблеми в държавата

Спрените обществени поръчки са проекция и на отношенията в управлението, но и на финансовите проблеми на държавата, заяви председател...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика