Миков забавлява - забрави периода "Орешарски", ще сваля обаче Борисов

3958
Миков забавлява - забрави периода "Орешарски", ще сваля обаче Борисов
Снимка: БГНЕС

Много трудно ще се реализират заявките на г-н Кънев, защото те са заявки на дясната политика. БСП е единствената опозиция – както и при „Борисов 1”, така и при „Борисов 2” са замразени социалните разходи. Не е без значение, че управлението е дясно и колко се дава за социална политика, внуши лидерът на БСП Михаил Миков в ефира на Нова телевизия, давайки за пример, че в Румъния управляват социалисти и било добре, без да споменава оставката на Виктор Понта. Лидерът на БСП пак си спомни и как до 2009 година доходите се увеличавали, без да споменава какво стана по времето на Орешарски.

Няколко политики на правителството изпъкват с провала си, продължи Миков на въпрос по какво БСП ще внесе като вот на доверие. Миков посочи енергетиката като първа тема, защото още не може да се изпълни споразумението с американските централи за намаляване на цените за разпологаемост, защото БЕХ не може да намери кредит. Според лидера на БСП сега правителството теглело външни заеми, за да осигурява икономически растеж.

Михаил Миков: Ще предложим на опозицията да внесем вот на недоверие към правителството

"Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опози...

Миков се позасегна и от анализите на социолога Юрий Асланов, който определи действията на БСП в парламента по конституционните промени като „стоене отстрани”. Не било лозунг позицията на БСП, уточни левият лидер. Как Радан Кънев ще е опозиция на пенсионната реформа например, след като вдигнаха възрастта, попита Миков. Докога ще се бавят докладите за прилагането на закона в България и няма да се внесат от съдебната власт в парламента, зададе още един въпрос той. За Миков скандалът „Двете каки” (бел. ред. – Яневагейт) не е най-важното в общия контекст.

По наше време не беше олигархията водеща, разсмя искрено Миков. Според него корпорациите имали изгода да има слаби институции, но при БСП не било така – нито при Тройната коалиция, нито при кабинета „Орешарски”. Било и пиар внушението на Лютви Местан, че ДПС вече е втора партия в България. Миков удобо прати в миналото и целувката между Сергей Станишев и Лютви Местан на „Орлов мост”. Без ДПС нямаше как да се реализира „дясната политика” на ГЕРБ, нагази смело Миков, без да си спомня за „Атака” и златния пръст. Според него увеличаващото се бреме върху народа ще доведе до сваляне на това управление, макар сега да нямало протестиращи, защото нямало осъзнаване как живее и не избира алтернатива. Миков призна, че БСП не е разсъждавала за президентските избори, а разсъждава как хората ще изкарат зимата. Тази година се раждат 10 000 деца по-малко от миналата година, уточни лидерът на БСП, без да уточни, че за да има раждане, 9 месеца по-рано трябва да има друго, а преди 9 месеца управлението беше в друг цвят.

За финал Миков не отправи упреци към спорта, въпреки че и там нямало успехи. Той отрече да му е предлаган подкуп, за да не оглави БСП. Миков не пропусна и една жалейка за бежанците - колко ще платим от 3-те млрд. евро, които ще се дадат на Турция и ще станем ли втора буферна зона за бежанците? Кой ще ни пази, след като новата гранична агенция ще пази само Шенгенските държави, внуши Миков, без да уточнява, че новата агенция още не е факт и би била най-рано след 6 месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика