Москов да бъде така добър да си подаде оставката, пожела Адемов

1746
Москов да бъде така добър да си подаде оставката, пожела Адемов
Снимка: БГНЕС

Министър Москов трябва да бъде така добър да си подаде оставката, при положение че основните елементи от неговата реформа са отменени от КС и че Националният рамков договор няма да бъде подписан означава точно това, заяви днес депутатът от ДПС Хасан Адемов, съобщи БГНЕС.

Вчера Конституционният съд отмени реформата на здравния министър Петър Москов, с която медицинската помощ, платена от касата, беше разделена на два пакета – основен и допълнителен.

Адемов: Няма да подкрепим Кунева за просветен министър, както и който и да е друг

Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподход...

Ние от ДПС и колегите от БСП лява България предупреждавахме през последната година, че това, което прави министърът на здравеопазването, е изключително предизвикателство за българското здравеопазване, защото в крайна сметка решенията, които той предложи, водят до нормативен хаос, обясни депутатът пред медиите в НС. Всичко това води и до ограничаване достъпа на българските граждани до здравни грижи, добави Адемов.

На събора на БЛС министър Москов е получил звучен шамар от своите колеги с неподписването на Националния рамков договор, а ВКС отмени методиката за изработването на областните здравни карти и сега КС отмени двата основни пакети, означава, че това, което ние сме предупреждавали е било в правилната посока, каза народният представител. И изрази съжаление, че министър Москов не се вслушвал в техните сериозни аргументи и възражения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика